Blogolj!

Férfi kézilabda-vb: helytállt, de kikapott a magyar válogatott a házigazdától

A magyar férfi kézilabda-válogatott 25-22 arányú vereséget szenvedett a társrendező Dániától a világbajnokság középdöntőjének első mérkőzésén. 
Címkék: kézilabda

Döbbenetes baleset a kézilabda-világbajnokságon

2019.01.19.
Dorogi László
A spanyol kézilabda-válogatott két játékosa is sérülést szenvedett a csapat pénteki edzésén, mert rájuk dőlt egy hatalmas ledfal.

Célkeresztben Tokió, de némi szerencse is kéne

2019.01.18.
Dorogi László
A magyar férfi kézilabda-válogatott sem képességei alatt, sem képességei fölött nem teljesít a dán-német közös rendezésű világbajnokságon, ez viszont nem biztos hogy elég lesz a hőn áhított olimpiai kvalifikációs helyek eléréséhez.

Férfi kézilabda-vb: nagyszerű győzelem Katar ellen!

2019.01.14.
Kálovics Tibor
A magyar férfi kézilabda-válogatott második győzelmét aratta Dániában a világbajnokságon miután 32-26-ra legyőzte Katart.

Úgy énekel magyarul a francia kapus, hogy elolvadsz tőle! (videó)

Julie Foggea, az Érd kézilabdacsapatának francia kapusa olyan produkcióval rukkolt elő, ami után méltán zárja a szívébe a magyarság.

Világbajnokot nyomott le a Ferencváros feltörekvő csillaga

2018.12.17.
Dorogi László
A kézilabdát kedvelők közül talán még sokan emlékeznek arra, hogy tavasszal éppen Háfra Noémi kezében maradt a Ferencváros női kézilabda-csapatának bajnoki címe. A balátlövőt nem törte meg a kudarc, most pedig bekerült az Európa-bajnokság legjobb hatosába.
Címkék: kézilabda

A kézilabda Európa-bajnokságba is beleszólnak a tüntető franciák

2018.12.07.
Dorogi László
Nem szó szerint, de a várhatóan hatalmas szombati tüntetéshullám miatt két mérkőzést is át kellett ütemezniük szombatra a női kontinenstorna szervezőinek. Több francia élvonalbeli labdarúgómérkőzés is elmarad a feszült hangulat miatt.

Ennyi volt, Vranjest a kézilabdaszövetség is kirúgta

Négy nappal azután, hogy a Telekom Veszprém kirúgta Ljubomir Vranjes vezetőedzőt, a magyar férfi kézilabda-válogatott élén végzett munkáját is megköszönték.
Címkék: kézilabda

Távozott a szegedi kézilabda ikonja

83 éves korában meghalt a szegedi kézilabdázás megalapítója, a város szülötte, Ludányi Márton.

Kézilabda: a magyar világbajnoki cím a szív diadala is

2018.08.06.
Történelmi sikert ért el a magyar magyar női junior kézilabda-válogatott júliusban azzal, hogy megnyerte a hazai rendezésű korosztályos világbajnokságot. A játékosok és a szurkolók számára is felejthetetlen tornáról, karrierjének kezdetéről és az új NB I-es szezonról kérdeztük Pásztor Noémit, a Budaörs Handball beállóját
Mikor kezdtél el kézilabdázni?
Még általános iskolás koromban, harmadikos lehettem, amikor úgy döntöttem, hogy valamit sportolnom kell. Több mindent kipróbáltam, végül a kézilabda mellett maradtam és egy héttel azután, hogy elkezdtem játszani a szombathelyi sportiskolába kerültem és már tíz éve, hogy űzőm ezt a sportágat.
Mindig is beállóként játszottál, vagy volt, hogy másik poszton is szerepeltél?
Az elején átlövő voltam, azonban miután felépültem egy térdsérülésből beálló lettem és végül ott is ragadtam.
A Nemzeti Kézilabda Akadémia után Budaörsre kerültél. Miért pont a Pest megyei csapatot választottad és hogy értékelnéd az első NB I-es éved?
Nem kell egyből átugrani az összes lépcsőt, hanem minél többet kell játszanom, hogy fejlődni tudjak. Ezért döntöttem a Budaörs mellett, hiszen úgy éreztem, mivel itt támogatják a magyar fiatalokat fejlődési lehetőség lesz számomra itt játszani. Az első évem nehezen indult, de a szezon vége felé egyre többet játszottam, úgy éreztem, hogy végre tudom hajtani a rám kiszabott feladatokat. Ezek mellett nagyon rendes és segítőkész volt mindenki, szóval pozitív élményekkel gazdagodtam az első idényemben Budaörsön.
Aztán világbajnok lettél a junior-válogatott tagjaként.
A mai napig nem találok szavakat és amikor valaki megemlíti a világbajnoki-címet mindig kiráz a hideg. Már az elejétől úgy éreztük, hogy esélyesek vagyunk, hiszen egyben volt a csapat és úgy gondoltuk, hogy mindent meg tudunk csinálni, amit szeretnénk. Emellett nagyon sokat segítettek a szurkolók, hiszen álmunkban sem hittük volna, hogy ennyien kijönnek szorítani ezekre a mérkőzésekre a futball világbajnokság mellett. Eleinte ugye csak páran voltak, majd megjött a B-Közép is és az utolsó két összecsapást már teltház előtt játszhattuk le. Minden nagyon jól összeállt és tökéletes volt az egész.
Akkor ezt tartod a siker titkának is?
Igen, ezt, hiszen ha bármi gond volt, akkor mindig tudtunk egymásnak olyan dolgot mondani, amivel felspannoltuk egy kicsit a másikat. Hiába vezetett az ellenfél akkor is tudtunk egymásból és a több ezer szurkolóból erőt meríteni. Ezek a legfontosabb dolgok, amik a sikerhez vezettek és az, hogy a szívünk vitt előre minket.
Az IHF kollégáinak választása alapján a torna álomcsapatába is bekerültél.
Nagyon nem számítottam rá, mert többet vártam magamtól, de próbáltam mindent megtenni, hogy a csapat hasznára lehessek az egész torna alatt.
Július 23-án te is megkezdted a felkészülést a Budaörssel az új idényre. Mire számítasz az előttünk álló szezonban és mit vársz el magadtól?
Pontos helyezést nem mondanék, de nagyon pozitívan állok az új évhez a világbajnokság után, és remélem, hogy betudunk kerülni a középmezőnybe az együttessel. Ami engem illet, szeretnék minél inkább meghatározó játékosa lenni a Budaörsnek, és minél több mérkőzésen játszani az új szezonban.
Címkék: kézilabda

Ezeket a cikkeket olvastad már?