Blogolj!

Aggodalom Szegeden, akár az egész őszi szezon elúszhat

Ragnar Volarus

Tegnap derült ki, hogy a Mol-Pick Szeged szűkebb környezetébe tartozó személy pozitív koronavírustesztet produkált, így minden játékos, a teljes szakmai stáb tagjai, valamint a velük érintkezésben lévő munkatársak is hatósági karanténba kerültek.

A csapat csütörtökön a francia PSG-t fogadta volna a Bajnokok Ligája első fordulójában, de ez biztosan elmarad, ugyanis az európai szövetség elrendelte a csütörtöki mérkőzés elhalasztását, mivel az egész csapatnak hatósági karanténba kellett vonulnia. A találkozó új időpontját a két klub illetékeseivel együtt jelöli majd ki az EHF.

A klub a 24.hu érdeklődésére megerősítette, hogy több játékos esetében észleltek tüneteket, szerencsére egyikőjük esetében sem súlyosak, azonban azt sem lehet mondani, hogy jól lennének.

„Egyelőre várjuk a hivatalos teszteredményeket, természetesen amint további fejleményeink vannak, tájékoztatni fogjuk a nyilvánosságot. Amit meg tudtunk tenni az az, hogy jeleztük a nemzetközi szövetség felé az esetet, illetve azt, hogy csapatunk a hatóság előírásainak megfelelően leghamarabb a pénteki napon tud szabadulni a hatósági karanténból. Természetesen akkor is csak azok, akiknek mindkét tesztjük negatív eredményt hozott”

– nyilatkozta H. Nagy Máté, a klub marketingkommunikációs igazgatója.

A tesztek eredménye pedig komoly hatással lehet akár a következő hónapjaikra is, mert a Sportkórház javaslata alapján amennyiben egy élsportoló pozitív tesztet produkál, úgy 2-6 hétig el sem kezdheti az edzéseket (tünetek nélkül 2-4 hét, tünetek mellett 6 hét ez az időszak).

Ez azt jelenti, hogy egy ilyen leállás után gyakorlatilag egy teljesen új alapozást kell beiktatni, amely ekkora kihagyás után minimum egy-másfél hónapot jelent. Tehát a pozitív teszteredménnyel rendelkező játékosainkkal a teljes őszi szezonban nem számolhatnának.

https://sport.blogstar.hu/./pages/sport/contents/blog/100152/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?