Blogolj!

Vitorlázás: Berecz Zsombor Európa-bajnok!

Kálovics Tibor

Berecz Zsombor aranyérmet szerzett a lengyelországi Gdyniában rendezett vitorlázó finndingi Európa-bajnokságon.

Kép forrása: hajozas.hu

A 2018-ban világbajnokságot nyerő Berecz Zsombor a tegnapi, utolsó előtti napon állt a verseny élére. A vasárnapi első futamon nyolcadik lett, majd az utolsó futamot a 24. helyen zárta. Utóbbi volt a leggyengébb eredménye és így nem vették figyelembe a végelszámolásnál és így Berecz 53 helyezési ponttal az élen végzett. 

A magyar vitorlázó folyamatosan a legjobb tíz között végzett, így az utolsó futamnak már igazából semmi tétje nem volt számára. Legnagyobb vetélytársai, az angol Giles Scott és a spanyol Alejandro Muscat sokat hibáztak a hajrában és így jött össze a vártnál könnyebben a kontinensbajnoki cím. Végül Scott lett a második, a spanyol Joan Cardona Méndez pedig az U23-as korosztály megnyerése mellett a felnőtteknél bronzérmes lett. Berecznek ez a harmadik Európa-bajnoki érme, 2016-ban és 2019-ben egyaránt a második helyen végzett. 

"Nem lehet szavakba önteni azt a boldogságot, amit érzek. Elképesztően nehéz verseny volt, nagyon koncentráltan kellett vitorlázni az összes futamban. Kicsit olyan volt, mint amikor Agárdon versenyzünk. Hatalmas hullámok és forgolódó szél. Körülbelül hatvanévesnek érzem magam, annyira elfáradtam. Fizikailag is rendkívül megterhelő versenyen vagyok túl" - idézi a magyar szövetség sajtóközleménye Berecz Zsombort.

A verseny másik magyar résztvevője Németh Domonkos a 31. helyen végzett és így negyedik lett az U23-asok között. A magyar szövetség beszámolója szerint 27 nemzet hetven vitorlázója indult az osztály nyílt, a tengerentúli versenyzők számára is nyitott kontinensviadalán.
 

Címkék: vitorlázás
https://sport.blogstar.hu/./pages/sport/contents/blog/99801/pics/lead_800x600.jpg
vitorlázás
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?