Blogolj!

Nemzetek Ligája: nagyot küzdött, de kikapott a válogatott az oroszoktól

Kálovics Tibor

A magyar labdarúgó-válogatott 3-2-es vereséget szenvedett Oroszországtól a Nemzetek Ligája mai játéknapján.

Fotó: MTI

A törökök elleni sikert követően nem sok ideje volt örülni és pihenni a magyar válogatottnak, mivel ma már Oroszországgal nézett farkasszemet Marco Rossi együttese. Nemzeti csapatunk 1912 óta nem nyert mai ellenfelével szemben (ha a szovjet-érát is ideszámoljuk akkor 1978 óta).

A meccs elején Szalai Attila nagyot hibázott, de Anton Mirancsuk öt méterről nem tudta belőni az ajándék labdát. Sokat azonban nem kellett várni a vendégek vezető góljára, mivel negyedóra után Mirancsuk már gólra váltotta a második ziccerét. Ez a találat nem törte meg a mieinket, Szoboszlai Dominik és Sallai Roland többször is szép támadást vezetett, ám az egyenlítés nem jött össze. A 33. percben ráadásul Magomed Ozdojev megduplázta az oroszok előnyét. 

Sigér Dávid sárga kapott (és így nem játszhat a szerbek ellen) és Marco Rossi a második félidőben már Kalmár Zsoltnak szavazott bizalmat a ferencvárosi játékos helyett. A második 45 perc rémálomszerűen kezdődött: alig 37 másodperc alatt Mario Fernandes is betalált. Úgy tűnt az oroszok könnyedén nyerik a mérkőzést, a hazaiak azonban bizonyították, hogy van tartásuk. 

A 62. percben Kalmár Zsolt passzát Sallai Roland gólra váltotta majd nyolc perccel később a csereként beküldött Nikolics Nemanja találata már minimálisra csökkentette a különbséget. A válogatott küzdött becsülettel, a kapitány Cseri Tamás személyében még újoncot is avatott, ám a mieink végül hiába hajtottak az egyenlítésért Oroszország nyerte az új Puskás Aréna történetének első tétmérkőzését. 

Magyarország-Oroszország 2-3 (0-2)

Puskás Aréna, zárt kapus, v.: Maurizio Mariani
Magyarország: Gulácsi Péter - Willi Orbán, Lang Ádám, Szalai Attila - Bese Barnabás, Sigér Dávid (Kalmár Zsolt, a szünetben), Nagy Ádám, Holender Filip - Szoboszlai Dominik (Cseri Tamás, 82.) - Sallai Roland, Szalai Ádám (Nikolics Nemanja, 67.)

Oroszország: Anton Sunyin - Mário Fernandes, Andrej Szemjonov, Georgij Dzsikija, Fjodor Kudrjasov - Magomed Ozdojev, Roman Zobnyin, Alekszej Ionov (Vjacseszlav Karavajev, 75.) - Anton Mirancsuk (Jurij Gazinszkij, 67.), Artyom Dzujba, Daler Kuzjajev (Jurij Zsirkov, 57.)

gólszerzők: Sallai (62.), Nikolics (70.), illetve Mirancsuk (15.), Ozdojev (33.), Mário Fernandes (46.)
 sárga lap: Sigér (42.), illetve Zobnyin (25.)

Cikkünk folyamatosan frissül! 

https://sport.blogstar.hu/./pages/sport/contents/blog/99812/pics/lead_800x600.jpg
Labdarúgás,Nemzetek Ligája,válogatott
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?