Blogolj!

US Open: Fucsovics óriási csatában legyőzte Dimitrovot!

Fucsovics Márton maratoni küzdelmet követően, ötszettes csatában legyőzte a korábbi világbajnok Grigor Dimitrovot és így bejutott a US Open harmadik fordulójába. 

Fotó: AFP

Tíz nappal ezelőtt Fucsovics Márton New Yorkban legyőzte Grigor Dimitrovot ám a két játékosnak most nem egy Masters-tornán, hanem az év második Grand Slam-versenyén kellett összemérnie tudását a "nagy almában".

Az első két szett rövidítésben dőlt el az elsőt Dimitrov a másikat Fucsovics nyerte és így két és fél óra után döntetlen volt az állás. A második szett során a magyar játékos óriásit küzdve négy játszmalabdát hárítva jutott el 5:5-ig, majd az adogatása elveszítése után megint brékhátrányból egyenlített.  

A harmadik szettben a bolgár 2:2-t követően három játékot nyert és végül 6:3-al előnybe került. Dimitrov brékkel indította a negyedik szettet is és úgy tűnt, hogy megtörheti ellenfele lendületét. A két játékos azonban nehézkesen tudta hozni a szerváját és 4:3-nál Fucsovics volt az aki elvette ellenfele adogatását, majd hozta a sajátját és egy újabb brékkel kiegyenlített. 

Az utolsó szettben aztán már csak egy játékos volt a pályán és őt Fucsovics Mártonnak hívták. Honfitársunk 2:1-nél és 4:1-nél is brékelni tudott és a döntő játszmát magabiztosan nyerve bejutott a harmadik körbe. 

A 4 órán és 54 percen át tartó csatát megnyerő Fucsovics ellenfele az amerikai Francis Tiafoe lesz, aki majdnem négyórás ötszettes küzdelmet nyert John Milmannel szemben. 

Végeredmény:

Fucsovics Márton–Grigor Dimitrov 6:7, 7:6, 3:6, 6:4, 6:1

https://sport.blogstar.hu/./pages/sport/contents/blog/99695/pics/lead_800x600.jpg
Fucsovics Márton,tenisz
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?