Blogolj!

Nemzetek Ligája: Szoboszlai Dominik bombagóljával győzött Magyarország

Szabó Róbert

Az első félidőben mutatott nagyszerű játéka után Szoboszlai Dominik szabadrúgásból szerzett bombagóljával aratott 1-0-ás győzelmet Törökországban a magyar válogatott a Nemzetek Ligájában.

Fotó: Index

A találkozó favoritjának tartott törökök az öltözőben maradtak kicsit, hiszen Szalai Ádám már a hetedik percben veszélyeztetni tudott, azonban Ugurcan Cakir hárítani tudott. Ezután bő hat perccel aztán Szalai Attila lőtte fel nagyszerűen a labdát Sallai Roland felé, aki még bele tudott pöckölni, de a hazaiak kapusa ismét védett. A folytatásban aztán nagy meglepetésre továbbra is Magyarország játszott fölényben: a 19. percben előbb Szoboszlai Dominik, majd a 31. percben Holender Filp lövése csattant a kapufán. A nagy helyzetek azonban nem véletlenül alakultak ki, hiszen a magyarok elképzeléssel teli játékot játszottak, viszont a szünetre nem sikerült megszereznie a vezetést hazánknak.

A fordulás után kissé változott a mérkőzés képe, hiszen javult Törökország játéka, de az 51. percben Sallai Roland lövés után ismét a házigazda kapuja forgott veszélyben. Az első nagyobb török lehetőségre aztán két perccel később került sor: Burak Yilmaz kapta meg az indítást saját térfeléről indulva, viszont Nagy Ádám nagyszerű sprinttel utolérte a Lille csatárát és ez pont elég volt ahhoz, hogy Gulácsi Péter védeni tudjon. A 66. percben aztán ismét a magyarok veszélyeztethettek: Szoboszlai Dominik szöglete nagyon pontosan szállt Willi Orban feje felé, aki aztán el is bólintotta a labdát, de Ugurcan Cakir bravúrral védeni tudott.

Sokáig aztán úgy nézett ki, hogy gól nélküli döntetlennel zárul a találkozó, de a 80. percben bő 30 méterre a török kaputól szabadrúgáshoz jutott a magyar válogatott, amihez Szoboszlai Dominik állt oda, aki bődületes erővel és a kapufa segítségével szerezte meg a vezetést Magyarországnak. A hátralevő bő tíz percben aztán már nem tudott hazánk fölé nőni Törökország, így hatalmas bravúrral, jobb játékkal végül 1-0-ra diadalmaskodott a magyar nemzeti csapat.

Nemzetek Ligája, B divízió, 1. forduló

Törökország–Magyarország 0-1 (Szoboszlai 80.)
Törökország, Szeptember 4. Stadion, Sivas

Törökország: Cakir – Meras, Söyüncü, Demiral, Muldur – Yandas (Kahveci 58.), Ayhan – Kilinc (Karaman 76.), Calhanoglu, Kutucu (Yazici 46.) – Yilmaz
Magyarország: Gulácsi – Szalai A., Lang, Orban, Fiola – Sigér (Schäfer 60.), Nagy – Holender, Szoboszlai, Sallai (Kalmár 81.) – Szalai (Nikolic 71.)

sárga lap: Yilmaz 37., Kahveci 90+1., illetve Sigér 45., Fiola 59., Lang 75.)

https://sport.blogstar.hu/./pages/sport/contents/blog/99682/pics/lead_800x600.jpg
Nemzetek Ligája,Szoboszlai Dominik,válogatott
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?