Blogolj!

Jöhet a szenior csúcsmeccs, tényleg visszatér Mike Tyson!

Dorogi László

Egy ideje már rebesgetik, hogy nagyon is komolyan gondolja a nagy comebacket a veterán öklöző, mostanra pedig talált is egy testhez álló ötven pluszos riválist.

Fotó: Hypebeast

Mike Tysonnak annyira agyára ment a karantén, hogy az extravagáns bokszlegenda úgy döntött, ideje ledobni az aputestet és ismét formába hoznia magát. A kőkemény edzések eredménye meg is látszik néhány hónap elteltével, Tyson kifejezetten jó formába hozta magát és 54 éves korából most jó néhányat letagadhatna.

Azt persze sokáig nem sokan vették komolyan, hogy újra ringbe is léphet, most viszont már biztos: így ötvenen túl is újra láthatjuk verekedni az ökölvívás fenegyerekét.

A szintén korszakos klasszis Roy Jones Jr. néhány nappal ezelőtt egy orosz lapnak beszélt arról, hogy Tyson őt hívta ki egy mérkőzésre, amit örömmel vállalna is.

"Mike egy igazi legenda, aki engem választott ellenfélnek, a kihívásra pedig nem mondhattam nemet. Már nem terveztem visszatérést, s újabb ringfellépést, de ilyen lehetőséget elmulasztani egyenesen őrültség lett volna"

– nyilatkozta az 50 éves Jones a moszkvai lapnak.

A két veterán bunyós aktív pályafutása során sosem küzdött meg egymással, annak ellenére, hogy többször is próbáltak tető alá hozni egy mérkőzést. Az ütközetnek szeptember 12-én a Los Angeles-i Dignity Health Sports Park sportkomplexum ad otthont és a korábbi sajtóhíreknek megfelelően nyolc meneten keresztül püfölhetik egymást a bokszolók a bemutató mérkőzésen.

Mike Tyson 2005-ben szállt ringbe utoljára, 1985 és 2005 között 56 mérkőzést vívott, pályafutása második évében minden idők legfiatalabb nehézsúlyú világbajnokává avanzsált és 1990-ig ő volt a súlycsoport abszolút királya. Buster Douglas elleni veresége, majd a börtönbüntetése után ugyan a WBC-nél még bajnok lett, ám korábbi sikereit nem tudta megismételni botrányai miatt. Tizenöt éve, amikor visszavonult 50 győzelemmel és 6 vereséggel fejezte be karrierjét.

Roy Jones Jr. 1989 és 2018 között vívott 75 mérkőzést a profik között, amelyek közül 65-öt nyert meg. 1994 és 2003 között a világ legjobb ökölvívójának számított, aki öt súlycsoportban (középsúly, nagyközépsúly, félnehézsúly, nehézsúly és cirkálósúly) volt valamelyik szervezet legjobbja.

Címkék: ökölvívás
https://sport.blogstar.hu/./pages/sport/contents/blog/98153/pics/lead_800x600.jpg
ökölvívás
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?