Blogolj!

Női kézilabda BL: törölték a budapesti Final Four-t!

Kálovics Tibor

Az EHF törölte a 2019-20-as női Bajnokok Ligája-idény négyes döntőjét, amelyet Budapesten rendeztek volna meg szeptember elején. 

Fotó: ehfcl.com

Az EHF végrehajtó bizottsága videokonferencián hagyta jóvá a döntést, amely azt jelenti, hogy az egymérkőzéses negyeddöntőket valamint a fővárosunkba tervezett két elődöntőt, bronzmérkőzést és döntős sem bonyolítják le, vagyis az idei BL-szezonnak nem lesz győztese. A szervezők a Final Fourra vásárolt jegyek árát természetesen visszatérítik a szurkolóknak. 

A döntésnek nincs kihatása a női Bajnokok Ligája 2020/2021-es idényére, amely a tervek szerint szeptember 12-én veszi kezdetét. A csoportkör sorsolását július 1-én tartják, így fölöttébb különös, hogy a járványügyi helyzettel indokolva tették le a voksukat a szeptember eleji négyes döntő törlése mellett. 

Horváth Gabriella a Magyar Kézilabda-szövetség főtitkára az MKSZ-nek nyilatkozva csalódottan értékelte a döntést:

Nem tudunk mit tenni, mint alkalmazkodunk a kialakult helyzethez, és elfogadjuk az EHF-döntését, még akkor is, ha folyamatosan arra készültünk és azért dolgoztunk, hogy szeptemberben, vagy esetleg később meg tudjuk rendezni a BL-végjátékot. Csalódottak vagyunk és nagyon sajnáljuk, hogy le kell mondanunk az eseményről, amely mind a Győri Audi ETO, mind a magyar szurkolók és a magyar kézilabda számára hagyományosan az év egyik csúcseseménye. Idén nem kerülhet rá sor, ami mindannyiunk számára fájdalmas, nehéz megbékélni a helyzettel.

Az EHF döntése már csak azért is meglepő, mert a férfi Bajnokok Ligája végjátékát a tervek szerint decemberben lebonyolítják Kölnben, a hölgyeknél viszont nem avatnak győztest. Az európai szövetség néhány hónappal ezelőtt az EHF-kupák szezonját is törölte, így a négy nagy európai trófea közül mindössze egy találhat gazdára 2020-ban. 

Címkék: kézilabda
https://sport.blogstar.hu/./pages/sport/contents/blog/96854/pics/lead_800x600.jpg
kézilabda
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?