Zöld lámpát adott a kormány a trianoni megemlékezéseknek
Június 3. és 7. között a veszélyhelyzet ellenére is lehet rendezvényeket szervezni a békediktátum centenáriuma kapcsán, de természetesen a szigorú szabályok, védőtávolságok betartásával.
Blogolj!

A dán focicsapat a zárt kapuk mögött sem mond le a szurkolóiról

Dorogi László

Egészen zseniális ötlet pattant ki egy dán futball-csapat vezetőinek fejéből: ha fizikailag nem is, de virtuálisan a stadionba rajzolnák a drukkereket a koronavírus miatt felfüggesztett bajnokság új rajtjánál.

Bár meglehetősen lassan, óvatosan és szigorú szabályok által behatárolt keretek közepette, de lassan-lassan visszatér a koronavírus-járvány által térdre kényszerített és átmenetileg ki is végzett sportélet a mindennapokba. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint a tény, hogy jövő hétvégén újraindulnak az egyik legnívósabb európai topbajnokság, a Bundesliga küzdelmei, és más országok futballbajnokságai - köztük a magyar élvonal - is szépen lassan életre kelnek.

A szurkolókat viszont jó ideig nélkülöznie kell még a csapatoknak, a lelátók hosszú hónapokig maradhatnak üresen egészségügyi és biztonsági megfontolásból, éppen ezért fogalmazódik meg egyre több ötlet azzal kapcsolatban, hogyan lehetne a meccshangulatot, a pótolhatatlan atmoszférát pótolni. Vagy legalábbis imitálni, hogy a játékosoknak se legyen teljesen idegen a közeg, de a szurkolók is közel érezhessék magukat kedvenceikhez.

A dán élvonal az Aarhus-Randers FC mérkőzésével indul újra május végén, ezzel két hónapig tartó futballaszálynak vetnek véget az észak-európai országban. A hazai csapat vezetői pedig egészen zseniális ötlettel álltak elő: mi lenne, ha a szurkolók virtuális jegyeket igényelhetnének a stadion szektoraiba a találkozóra és egy videóplatform segítségével meg is jelenhetnének a meccs közben a stadion kivetítőin.

Az elképzelés szerint a hazai, a vendég és a semleges szurkolóknak is ugyanúgy lenne helyük a virtuális meccsnézés során, mint egy valódi arénában, de nem csak nézhetnék a találkozót, hanem szurkolhatnának is, ami szintén hallható lenne a stadionban a játékosok számára.

"Hosszú idő után ez lesz az első bajnoki meccs, ezt pedig egy történelmi digitális kezdeményezéssel ünnepeljük meg. Büszkék vagyunk rá, hogy a világon először mi használjuk majd ezt"

- mondta Jacob Nielsen, az Aarhus GF ügyvezetője, hozzátette, reméli, hogy más klubokat is hasonló kezdeményezésekre inspirálhat a tervük. Az persze egyelőre kérdéses, hogy a használni kívánt Zoom platform hogyan birkózik meg majd egyszerre több ezer szurkoló képével és hangjával, de a puding próbája úgyis az evés.

Címkék: Labdarúgás
https://sport.blogstar.hu/./pages/sport/contents/blog/94625/pics/lead_800x600.png
Labdarúgás
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?