Zöld lámpát adott a kormány a trianoni megemlékezéseknek
Június 3. és 7. között a veszélyhelyzet ellenére is lehet rendezvényeket szervezni a békediktátum centenáriuma kapcsán, de természetesen a szigorú szabályok, védőtávolságok betartásával.
Blogolj!

Vízilabda: Benedek Tibor minden sportággal kapcsolatos tevékenységtől visszavonul

Kálovics Tibor

Benedek Tibor az UVSE vezetőedzője a  klub honlapján adott ki közleményt, amely szerint minden vízilabdával kapcsolatos tevékenységtől visszavonul. 

Fotó: behír.hu

A 47 éves szakember úgy fogalmazott, hogy döntésének kizárólag magánjellegű okai vannak, amelyeket nem szeretne megosztani és innentől kezdve csak szurkolóként szeretne részt venni a magyar vízilabdasport életében. A közleményt természetesen változtatás nélkül közöljük. 

Május 1-i dátummal visszavonulok minden vízilabdával kapcsolatos tevékenységtől és a következő években kizárólag szurkolóként veszek részt a hazai vízilabda életében és az UVSE további szakmai munkájában.

Ezúton szeretném megköszönni az Egyesületben eltöltött három és fél évet, mely idő alatt rengeteg szeretetet, támogatást és bizalmat kaptam az Egyesület vezetőitől, elsősorban Lovas Pétert elnöktől és munkatársaimtól.

Külön köszönet minden fiatal sportolónak, akiket taníthattam vagy szerencsés esetben a mesterük lehettem. Szerettem Mester lenni, megkaptam tőle szinte ugyanazt az örömet, mint játékosként és büszke vagyok a csapatra amelyikkel másfél szezont együtt dolgoztam. Összességében elmondhatom, hogy Szövetségi kapitányként és utánpótlás edzőként is mindent megkaptam, amit megkaphattam, sajnos mindent nem nyerhettem meg, de nem akarok telhetetlennek látszani.

Jelen közleményen kívül semmilyen nyilatkozatot nem kívánok tenni, döntésem oka kizárólag magánjellegű.

Örömömre szolgál, hogy helyemet remek szakember veszi át, akinek nyugodt szívvel adom át a még hátralévő hónapokra a felnőtt csapat irányítását és akinek a személyéről hamarosan tájékoztatjuk a vízilabda barátait.

 

Benedek Tibor a magyar vízilabdasport meghatározó alakja immáron 30 éve: a válogatottal három olimpiát (2000, 2004, 2008) nyert játékosként, de volt világbajnok (2003) és Európa-bajnok (1997) is, világligát kétszer, világkupát egyszer, Bajnokok Ligáját/BEK-et/Euroligát pedig ötször nyert játékosként. 2012-es visszavonulását követően négy évig ő volt a magyar válogatott szövetségi kapitánya, a nemzeti csapatot 2013-ban világbajnoki címig, egy évvel később Eb-döntőig vezette. Az UVSE vezetőedzői tisztségét 2018-tól látta el. 

Címkék: vízilabda
https://sport.blogstar.hu/./pages/sport/contents/blog/94299/pics/lead_800x600.png
vízilabda
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?