Zöld lámpát adott a kormány a trianoni megemlékezéseknek
Június 3. és 7. között a veszélyhelyzet ellenére is lehet rendezvényeket szervezni a békediktátum centenáriuma kapcsán, de természetesen a szigorú szabályok, védőtávolságok betartásával.
Blogolj!

Korrupciós ügybe keveredett Gyárfás Tamás

Dorogi László

Komoly korrupciós botrány van kibontakozóban az Európai Úszószövetségnél, erről tanúskodik egy több sajtóorgánumhoz is eljuttatott dokumentum.

Fotó: Blikk

Korrupcióval vádolják az Európai Úszószövetség (LEN) három vezető tisztségviselőjét, köztük a szervezet korábbi elnökét, Gyárfás Tamást is. Gyárfás neve az elmúlt időszakban a Fenyő-gyilkossággal kapcsolatban került a híradásokba, ahol az ügyészség azzal vádolja a médiavállalkozót, hogy ő bízta meg az azóta már más ügyekben jogerősen elítélt Portik Tamást és Tasnádi Pétert Fenyő János megölésével.

Fenyő-gyilkosság: Gyárfás Tamás tagadta bűnösségét

Az ügyészség azzal vádolja, hogy ő bízta meg az azóta már más ügyekben jogerősen elítélt Portik Tamást és Tasnádi Pétert Fenyő János megölésével. Tagadta bűnösségét Gyárfás Tamás médiavállalkozó, sportvezető a Fenyő-gyilkosság büntetőperének első tárgyalásán a Fővárosi Törvényszéken kedden. Fenyő János médiavállalkozót 1998-ban ölte meg Budapesten Jozef Rohác, aki emiatt jogerős szabadságvesztését tölti.

A korrupciós ügyekről a Swimming World, a Frankfurter Allgemeine Zeitung és a brit Sunday Times is beszámolt. Mint írják, egy a sajtóhoz eljuttatott dokumentum szerint az úszószövetség három, gyakorlatilag ismeretlen céggel kötött szerződéseket az elmúlt években, de valós teljesítmény nélkül számláztak nekik. A szerződéseket a szervezet jelenlegi elnöke, Paolo Barelli, valamint Gyárfás és az angol David Sparks ellenjegyezték a LEN részéről.

A dokumentumból az is kiderül, hogy a szövetség 2014 és 2017 között egy olyan cég számlájára is utalt 20 000 eurót, amelynek többségi tulajdonosa éppen a LEN-elnök Barelli, de más vállalatok - az Elavan és az Eurozona - is részesültek olyan pénzekből - összesen százezer euróból -, amelyekből nem kellett volna.

A korrupciógyanús esetekre a szövetség korábbi elnöke, Bartolo Consolo hívta fel a figyelmet, s a LEN elnöksége eleinte egyet is értett vele abban, hogy ki kell vizsgálni a kérdéses szerződéseket, de nem sokkal később már egy olyan nyilatkozatot írt alá a szövetség, amelyben biztosították támogatásukról Barellit.

A LEN-elnök azzal védekezett, hogy amikor a szervezet pénzügyi gondokkal küzdött, a CIR-AUR-tól érkezett a segítség, később csupán ezt az összeget utalta vissza a saját többségi tulajdonában lévő cégnek. Consolo mindenesetre nem elégedett meg Barelli magyarázatával, ezért feljelentést tett az ügyben és a svájci, valamint az olasz ügyészségnek is megküldte az igazát bizonyító dokumentumokat.

Címkék: úszás
https://sport.blogstar.hu/./pages/sport/contents/blog/94274/pics/lead_800x600.jpeg
úszás
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?