Zöld lámpát adott a kormány a trianoni megemlékezéseknek
Június 3. és 7. között a veszélyhelyzet ellenére is lehet rendezvényeket szervezni a békediktátum centenáriuma kapcsán, de természetesen a szigorú szabályok, védőtávolságok betartásával.
Blogolj!

Vitorlázás: nagy bajban a nemzetközi szövetség

Kálovics Tibor

Nehéz helyzetben van a Nemzetközi Vitorlásszövetség (WS) miután elhalasztották a tokiói olimpiát. A szervezet a NOB-tól vár segítséget. 

Fotó:https://www.sailing.org/

A szervezet elnöke Kim Andersen az insidethegames.biz honlapnak elmondta, hogy már tárgyalnak a Nemzetközi Olimpiai Bizottsággal és azért van szükségük a támogatásra, hogy megőrizzék a működőképességüket. 

A szövetségek bevételeinek jelentős része a játékok utáni részesedésből származik. A tavaly novemberben elfogadott költségvetés alapján a WS 10 millió font feletti plusszal számolt, úgy, hogy 12,24 millió font  lesz a bevétele az olimpia után. Enélkül 2 millió font körüli hiány keletkezne a nemzetközi szövetségnél. 

A sportvezető a nyilatkozatában elmondta, hogy több költségcsökkentő intézkedést is bevezettek a szövetségnél: a dolgozók 80 százalékát szabadságolták és az állomány nagy részének 20 százalékkal kívánják csökkenteni a fizetését. Andersen a londoni iroda bérleti díjának mérséklése érdekében is tárgyalásokat kezdett.

Mivel nem a vitorlázás az egyetlen olyan sportág, amelynek a bevételeihez elengedhetetlenül szükséges az olimpia utáni részesedés, ezért  John Coates, a tokiói koordinációs bizottság vezetője ígéretet tett, hogy egyetlen nehéz helyzetbe kerülő szövetséget sem hagynak csődbe menni. A NOB bizottsága minden szervezettel külön tárgyal a jelenlegi helyzetről és igyekszik segíteni, ám elvárja, hogy mielőtt segítséget kérnének, csökkentsék a költségeiket. 

Címkék: vitorlázás
https://sport.blogstar.hu/./pages/sport/contents/blog/93456/pics/lead_800x600.jpg
vitorlázás
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?