Zöld lámpát adott a kormány a trianoni megemlékezéseknek
Június 3. és 7. között a veszélyhelyzet ellenére is lehet rendezvényeket szervezni a békediktátum centenáriuma kapcsán, de természetesen a szigorú szabályok, védőtávolságok betartásával.
Blogolj!

Aján Tamás belebukott a súlyemelők botrányába

Dorogi László

A magyar sportvezető húsz éve vezette elnökként a Nemzetközi Súlyemelő Szövetséget, de most benyújtotta lemondását, amit az elnökség elfogadott.

Fotó: MTI

Aján Tamás azok után nyújtotta be lemondását, hogy a német ARD televízió egy dokumentumfilmben pénzügyi visszaéléssel vádolta meg, és azzal, hogy a szövetség tudtával szisztematikus doppingolás folyik a súlyemelésben.

Német dokumentumfilm buktathatja meg a magyar doppingpápát?

A Frankfurter Allgemeine Zeitung nemes egyszerűséggel szteroid-világszövetségnek titulálta az Aján Tamás vezette Nemzetközi Súlyemelő Szövetséget. Titkos dopping - a súlyemelők ura címmel jelent meg egy 45 perces dokumentumfilm a német ARD televízióban vasárnap este, amely komoly lavinát indíthat el a súlyemelés világában.

Aján Tamás 1976 és 2000 között volt a Nemzetközi Súlyemelő Szövetség főtitkára, azóta pedig elnökként vezette a szövetséget, de a botrány kirobbanása után maga kérte tevékenységének felfüggesztését.

A budapesti székhelyű súlyemelő szövetség közleményében Ursula Papandrea ügyvezető elnök megköszönte Aján több mint négy évtizedes munkáját a szövetségben, külön kiemelte az elmúlt években bevezetett doppingellenes programot, amely a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség és a Nemzetközi Olimpiai Bizottság normáinak is megfelel.

Címkék: súlyemelés
https://sport.blogstar.hu/./pages/sport/contents/blog/93371/pics/lead_800x600.jpg
súlyemelés
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?