Zöld lámpát adott a kormány a trianoni megemlékezéseknek
Június 3. és 7. között a veszélyhelyzet ellenére is lehet rendezvényeket szervezni a békediktátum centenáriuma kapcsán, de természetesen a szigorú szabályok, védőtávolságok betartásával.
Blogolj!

Egyre több úszónk jelenti be, hogy pozitív lett a koronavírus-tesztje

Kozma Dominik, Bohus Richárd és Horváth Dávid is közösségi oldalán osztotta meg, hogy Kapás Boglárkához hasonlóan pozitív lett a koronavírus-tesztje.

Fotó: index.hu

Nem sokkal Kapás Boglárka bejelentése után Kozma Dominik is bejelentette, hogy a második vizsgálat pozitív eredményt hozott az ő esetében is. 

„Úgy tűnik, hiába egy negatív teszt, ha a másodikra lesz csak kimutatható a vírus...”

− írta a világ- és ötszörös Európa-bajnoki bronzérmes úszó az Instagramon.

A Kőbánya SC mellúszója, a decemberi rövid pályás Eb-n a 4x50 méteres vegyes váltóval ezüstérmes Horváth Dávid szintén az Instagramon írta meg, hogy az érintettek között van, de egyelőre ő is tünetmentes. 

Bohus Richárd, világbajnoki bronzérmes úszó a múlt héten furcsaságokat észlelt, s bár csodálkozott ezeken, gondolt a fertőzésre is, de hogy valóban elkapta a vírust, azt csak a második teszt után derült ki.

„Múlt héten nyolcszáz méternyi futás után úgy éreztem magam, mint egy háromórás edzés végén. Nem értettem azt sem, hogy az otthoni mozgás után miért van izomlázam, jeleztem is az edzőmnek, Nagy Péternek, hogy biztosan koronavírusos vagyok. Aztán a teszt bebizonyította, hogy tényleg! Egyébként semmiféle egyéb tünetem nincs, jól érzem magam” ­

– fogalmazott a Nemzeti Sportnak.

A BVSC úszói egyébként magaslati edzőtáborban voltak még március első felében is, Erzurumban pedig Bohus szobatársa volt Bernek Péter. A rövid pályás világ- és Európa-bajnok versenyzőnek mindkét tesztje negatív lett, mégsem kezdi meg a felkészülést.

„Jeleztem a Magyar Úszószövetségnek, hogy szeretnék állásfoglalást kérni egy járványügyi szakembertől, hiszen a klubtársaim közül ketten is pozitív teszttel rendelkeznek, ráadásul Bohus Ricsivel egy szobában laktam Erzurumban. Én jól vagyok, de egyelőre kivárok”

– vélekedett az ügyben Bernek Péter.

A Magyar Úszószövetség az elmúlt napokban öt uszodában tette lehetővé a válogatott sportolók számára, hogy folytassák a versenyszerű felkészülést. Ennek feltétele viszont az volt, hogy minden úszó legalább két negatív koronavírustesztet produkáljon, emellett pedig vállalja, hogy az uszodán kívül sehová sem mozdul ki otthonról.

A Magyar Úszószövetség arról számolt be, hogy a válogatott versenyzők felkészülésének folytatásához kötelezően előírt koronavírustesztek kedd estig kilenc személy esetében mutattak pozitív eredményt.

Címkék: úszás
https://sport.blogstar.hu/./pages/sport/contents/blog/92658/pics/lead_800x600.jpg
úszás
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?