Blogolj!

Agyrém: nem tervezi a Tour de France törlését a francia sportminiszter

Dorogi László

Miután minden jelentős nemzetközi sporteseményt - a foci Eb-t és az olimpiát is - elhalasztották a koronavírusjárvány miatt, azt gondolná az ember, hogy a patinás kerékpáros körverseny, a Tour de France sem lehet kivétel.

Fotó: eurotopics.net

Másképp gondolkozik erről a francia sportminiszter, aki szerint a verseny gazdasági modellje nem a jegyeladásokra, hanem a tv-s jogokra épül, ezért simán meg lehet tartani nézők nélkül.

Roxana Maracieanu szerint a tévétársaságok már kifizették a közvetítési jogdíjakat a nyárra és nagy veszteséget okozna számukra a verseny elhalasztása, de hogy mi a helyzet a résztvevő kerékpárosokkal, valamint az őket kísérő stábtagokkal, arról már nem értekezett. Pedig az új típus koronavírus könnyedén terjedhetne közöttük is.

A Tour de France az eredeti tervek szerint június 27-én rajtolna, persze addig még sok víz folyik le a Szajnán. Mindenesetre intő jel lehet a Tour de France szervezői számára, hogy a másik patinás körversenyt, a Giro d`Italiát már elhalasztották korábban a koronavírus miatt.

Címkék: kerékpár
https://sport.blogstar.hu/./pages/sport/contents/blog/92369/pics/lead_800x600.jpg
kerékpár
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?