Blogolj!

Thomas Bach bakot lőtt

Egyre több sportoló és szövetség szólal fel az olimpia halasztása kapcsán. Ők képviselik a józan észt. Csak sajnos néhány álomvilágban élő NOB vezetőnek kell meghoznia, kimondania az elkerülhetetlent: idén nem lesz Tokióban nyári olimpia!

Mert ne legyenek kétségeink, el lesznek halasztva a nyári ötkarikás játékok és ezt a NOB-nál is pontosan tudják. Ha nem, akkor viszont nagy a baj. Csak az a kérdés mitől vannak ennyire beszarva? Mert korán van? Mert a tokiói olimpia csaknem napra pontosan négy hónap múlva rajtol el? Az kérem lehet, de a kvalifikációs versenyeknek most kell lezajlaniuk. A sportolóknak javában a megfelelő formaidőzítésre kéne már koncentrálniuk. De mindkettő füstbe ment a világjárvány miatt. Erre Thomas Bach, a NOB elnöke képes volt magából az alábbi mondatokat kiszorítani:

„Egy ilyen lemondás a legkevésbé tisztességes megoldás. Az olimpiai játékokat nem tudjuk úgy elhalasztani a következő szombatra, mint labdarúgásban egy bajnoki fordulót.”

Bravó! Napjainkban az lenne a tisztességes megoldás, ha nem húznánk tovább a sportolók és a világ agyát. Aki egy kicsit is figyel a világ történéseire, az tudja, hogy itt most nem a tisztesség számít, hanem az emberéletek és az egészség.

Afrikában most kezd csak terjedni a vírus. Ott négy hónap múlva még nem lesz rend. Majd megmondjuk az etióp és zambiai versenyzőknek, hogy ti otthon maradtok? Kínában már minden oké, ők jöhetnek. A VILÁG legnagyobb sporteseményéről beszélünk Herr Bach! Vagy mindenki ott lesz, vagy senki! Elég ebből a tesze-tosza viselkedésből!

Sok pénz forog kockán? Igen. Rengeteg. Szarul mutat majd az önéletrajzában, hogy az ön irányítása alatt nem sikerült megrendezni egy olimpiát? Puff neki!

Szerencsére ma Kanada és Ausztrália keményen beintett a NOB-nak, kerek perec kijelentették, ők ugyan nem utaznak, ha idén Tokió olimpiát rendez.

Erre válaszul nyílt levelet írt Thomas Bach, melyben többek között arról is beszámolt, hogy az esetleges halasztással kapcsolatos döntést alaposan fontolóra kell venniük, nem akarnak elhamarkodottan cselekedni - ezekhez képest a lajhár egy kapkodó idegbeteg -, és egy hónapon belül meg fog születni a döntésük. Így lesz Thomas Bachból április bolondja!

https://sport.blogstar.hu/./pages/sport/contents/blog/92225/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?