Blogolj!

Az olasz szövetség a foci Eb halasztását kéri

Kálovics Tibor

A koronavírus-járvány miatt a nyári Európa-bajnokság halasztását kéri az Európai Labdarúgó-szövetségtől (UEFA) az olasz szövetség (FIGC), abban a reményben, hogy így be tudják fejezni a jelenleg szünetelő bajnoki idényt.

Fotó: uefa.com

A FIGC elnöke Gebriele Gravina azt nyilatkozta, hogy mindenképpen megpróbálják befejezni a bajnokságot, mivel ez lenne a sportszerű és a korrekt magatartás a klubokkal szemben. A pontvadászat hétfőn a 26. fordulóval ért véget, és sorsáról a szövetség március 23-án dönt majd. A lebonyolítás módjáról még nem döntöttek, de feltehetőleg rájátszás dönthet majd a bajnoki címről. Gravina viszont azért reménykedik, hogy június 30-ig kitolhatják az idényt, ha az UEFA az Eb elhalasztása mellett dönt. 

A kontinensviadal éppen Rómában venné kezdetét június 12-én és július 12-ig tartana Európa 12 nagyvárosában, köztük Budapesten. Az UEFA egyelőre cáfol minden hírt a halasztással kapcsolatban. Az európai szövetség kedden videokonferencia formájában egyeztet a futballszövetségekkel a nemzetközi sorozatokról és az Európa-bajnokságokról. 

https://sport.blogstar.hu/./pages/sport/contents/blog/91822/pics/lead_800x600.jpg
EURO 2020,Európa-bajnokság,koronavírus,Labdarúgás
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?