Blogolj!

Sportlövő-Eb: ezüstérmes Péni István és Dénes Eszter!

Kálovics Tibor

Ezüstérmet szerzett vegyes párosban a Péni István, Dénes Eszter puskás kettős a Wroclawban rendezett sportlövő Európa-bajnokságon. 

Fotó: Pestisrácok.hu

Egyéniben nem sikerült jól a magyar puskások szereplése, az olimpián is szereplő vegyes párosban viszont mindkét magyar kettős kiválóan szerepelt. Péni István és Dénes Eszter kettőse 631.7 kört lőtt az alapversenyben, és így új Európa-csúcsot értek el. Sidi Péter és Toma Dorina szintén jól szerepelt, ők ötödikként jutottak a nyolccsapatos döntőbe. Péniék a döntőben nehéz ellenfelet vertek, mivel azt az orosz csapatot győzték le, amelyben ott volt a háromszoros Eb-címvédő Vlagyimir Maszlenyikov és a világbajnok Julija Karimova. 

A döntőben minden sorozatban összevetik a két duó eredményeit és a jobban teljesítő csapat két pontot kap, míg döntetlen esetén pontosztozkodásra kerül sor. Az a csapat, amelyik előbb eléri a 16 pontot, az győz. 

Az első négy körből kettőt-kettőt nyertek a csapatok, majd a magyarok átvették a vezetést. Innentől az oroszok folyamatosan egyenlítettek és így 12-12-ig ugyanúgy álltak a csapatok. Ezután viszont az ellenfél visszavette a vezetést,  azonban 14-12 után döntetlen született, így 15-13-ra módosult az állás. A tizenötödik körben aztán Maszlenyikov és Karimova egyetlen tizeddel jobbat lőtt DÉneséknél, így a magyarok ezüstérmet szereztek. 

Péni István és Dénes Eszter ezüstérme így is sporttörténelemnek minősül, mivel ebben a versenyszámban magyar páros még nem szerzett érmet világversenyen. A kontinensviadalon a juniorok három arany és egy bronzérmet gyűjtöttek, míg a felnőttek most először szereztek érmet. 

  Péni István és Dénes Eszter így sporttörténelmi siker részese lett, ugyanis az olimpiai műsorban a tokiói játékokon debütáló versenyszámban magyar páros korábban még nem nyert érmet világversenyen.
A 10 méteres kontinensviadalon ez a magyar csapat első felnőtt érme, korábban a juniorok három arany- és egy bronzérmet gyűjtöttek.

Végeredmény:

1. Vlagyimir Mszlenyikov, Julija Karimov (Oroszország)
2. Péni István, Dénes Eszter 
3. Mira Maricic, Estera Herceg (Horvátország)
...8. Sidi Péter, Toma Dorina

a döntőben:

Oroszország-Magyarország 17-13

Címkék: sportlövészet
https://sport.blogstar.hu/./pages/sport/contents/blog/91106/pics/lead_800x600.jpg
sportlövészet
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?