Négy újabb halott Magyarországon
744 főre nőtt a hazánkban beazonosított koronavírus-fertőzöttek száma, elhunyt újabb négy idős krónikus beteg, és 67 főre emelkedett a gyógyultak száma.
Blogolj!

Labdarúgás: elhunyt Göröcs János, az Újpest legendája

Kálovics Tibor

Vasárnap este életének 81. évében elhunyt Göröcs János, az Újpest és a magyar válogatott legendás labdarúgója. 

Fotó: https://www.facebook.com/Ujpesti.Torna.Egylet.Hivatalos

A legendás labdarúgó halálhírét az Újpesti Torna Egylet hivatalos közleményben jelentette be, valamint lánya Andrea is megerősítette a Nemzeti Sportnak. Göröcs Jánost az Újpesti Torna Egylet saját halottjának tekinti. 

Göröcs János 1956-ban debütált a Vasas Izzóban, majd egy évvel később Újpestre szerződött. Tizenöt szezonon keresztül erősítette a lila-fehéreket, mint a közönség egyik legnagyobb kedvence. Pályafutása utolsó két szezonjában Tatabányán futballozott. 

A Titi becenevű csatár öt bajnoki címet és két kupagyőzelmet ünnepelhetett csapatával, 1969-ben tagja volt az újpestiek VVK-döntőt játszó gárdájának, valamint 1962-ben senki sem szerzett nála több gólt a KEK-ben. Tatabányai színekben a legnagyobb sikere két KK-győzelem volt. Újpesten 339 bajnoki mérkőzésen lépett pályára és 109 gólt szerzett. 

A magyar válogatottban 1958 és 1970 között 62 mérkőzésen szerepelt és 19 gólt szerzett. Részt vett az 1962-es világbajnokságon, valamint bronzérmet szerzett az 1960-as olimpián. 

Edzőként megfordult Kuvaitban is, 1985 és 1988 között pedig az Újpestet irányította. Legnagyobb sikerét az 1987-es kupagyőzelem jelentette. Élete során Újpest és Budapest díszpolgárává avatták, az újpesti csapat örökös bajnokának is megválasztották, valamint többek között Príma-díjjal, MLSZ-életmű díjjal és a Magyar Köztársasági Érdemrend tisztikeresztjével is kitüntették.  

Címkék: Labdarúgás
https://sport.blogstar.hu/./pages/sport/contents/blog/90870/pics/lead_800x600.jpg
Labdarúgás
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?