Blogolj!

Kosárlabda: újabb bravúr, négy másodperccel a mérkőzés vége előtt nyert Magyarország

Szabó Róbert

A végletekig kiélezett mérkőzésen sikerült legyőznie Szlovénia után Ukrajnát is Magyarországnak a férfi kosárlabda Európa-bajnokság selejtezőjében.

Fotó: MTI/Varga György

A regnáló Európa-bajnok hazai pályán történő legyőzése után Ukrajna várt a magyar válogatottra a 2021-es Európa-bajnokság selejtezőjében. Az első kosarat sikerült is megszereznünk, majd ezután egészen 7-6-ig vezettünk, de a pontszegény első negyedet követően 14-10-re vezettek az ukránok. 

A szünet után aztán folyamatosan fej-fej mellett haladtak a csapatok, 15-14-nél át is vették a magyarok a vezetést, de a nagyszünetre így is sikerült kétpontos előnyt kialakítania az ukrán válogatottnak. Az első félidő játékát jellemezte a rossz kétpontos játék, valamint a büntetők kihagyása, de így is meg volt minden esélye Magyarországnak a győzelemre, hiszen nem játszott rosszabbul ellenfelénél.

A fordulás után aztán rögtön egy, majd két ponttal elhúzott a magyar csapat Allen Rosco is megszerezte első pontjait, de a játékrész vége előtt hárommal mentek az ukránok. Az utolsó másodpercekben aztán egy szép kosárral 48-47-re jött fel hazánk válogatottja, így jó helyzetből várhatta az utolsó negyedet.

A nagy izgalmakat hozott aztán az utolsó 12 perc is. Az ukránok a játékrész elején még tudtak vezetni, de 50-48-nál egy sikeres hármassal fordítani tudtak a magyarok. Ezután fej-fej mellett haladt a két csapat, hazánk többször is büntetőből növelhette volna előnyét nagyszerű védekezését követően, de ezek rendre kimaradtak. Aztán már csak pár másodperc volt vissza a találkozóból, sikeresen védekezett Magyarország, de a támadásnál a lepattanót megszerezte Ukrajna és 60-60-ra módosult az állás. Ekkor négy másodperc volt vissza, Ivkovics Sztojan időt kért, és nagyszerű taktikai meglátásának köszönhetően Allan Rosco kapta a labdát, aki kétpontost szerezve megnyerte a mérkőzést Magyarországnak 62-60-ra.

Férfi kosárlabda, Európa-bajnokság, selejtező, F csoport:

Ukrajna–Magyarország 60-62 (14-10; 16-18; 18-19; 12-15)

https://sport.blogstar.hu/./pages/sport/contents/blog/90840/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?