Blogolj!

Teljesül Balázs Attila álma, hétfőtől két top százas férfi teniszezőnk is lesz

Dorogi László

Harmincöt évvel ezelőtt fordult elő utoljára, hogy két magyar férfi teniszező is a legjobb százban szerepelt az aktuális világranglistán. Hétfőtől ez ismét így lesz.

Fotó: illovetennis.hu

Ebben pedig vastagon benne van Balázs Attila keze, aki 31 éves korára érett be igazán. Balázs jelenleg Rio de Janeiróban versenyez egy ATP500-as tornán, kedd este pedig fantasztikus győzelmet aratott, a salak borításon kifejezetten jó teniszezőnek számító, korábbi top 20-as Pablo Cuevast győzte le két szettben 6:4, 6:3-ra.

Az ATP élő ranglista-figyelője szerint ezzel a sikerrel Balázs előrelépett a világranglista századik helyére, sőt, ha Thiago Mentoeirót is legyőzi a nyolcaddöntőben, további pozíciókat javíthat. Pedig nemcsak az ellenféllel kellett megküzdenie kedden.

"A második verseny, Buenos Aires után lebetegedtem, torokgyulladás miatt két-három napig nem is edzettem, és elég erőtlenül érkeztem ide, Rióba. A főtáblára jutásért iszonyúan rossz napot fogtam ki, akkor csengett le a betegség, ráadásul az ellenfelem nagyon jól játszott. Szerencsére mégis feljutottam a selejtezőből, és jól jött, hogy nem hétfőn kellett játszani, kedden pedig már tudtam élni a lehetőségeimmel."

- nyilatkozta Balázs.

Hétfőtől tehát két magyar férfi teniszező is ott lesz a legjobb százban a világranglistán - Balázs Attila és Fucsovics Márton személyében -, márpedig 1985 óta nem fordult elő, hogy két magyar is ott legye a top százban. Akkor a világranglista 12. helyéig jutó Taróczy Balázsnak, valamint Kuharászky Zoltánnak jött össze.

Címkék: tenisz
https://sport.blogstar.hu/./pages/sport/contents/blog/90646/pics/lead_800x600.jpg
tenisz
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?