Blogolj!

Illegális terhességi tesztekkel vádolnak egy kézilabdaklubot

Ragnar Volarus

Úgy fest az idei kézilabdaidény a botrányairól lesz híres. A brassói tiltott intravénás lézerkezelése után most Franciaországban robbant ki kellemetlen ügy.

Fotó: Loic VENANCE / AFP

A Brassó belebukott a balhéba, az európai szövetség kizárta az EHF-kupából, majd a román szövetség is lépett, 19 játékost felfüggesztett, a csapatot pedig kizárta a román élvonalból.

Franciaországban most a Profi Kézilabdázók Szervezete (AJPH) Illegális orvosi vizsgálatok elvégzésével gyanúsítja az egyik klubot.

Az (AJPH) csütörtökön még olyan sajtóközleményt adott ki, amelyben kijelentette, hogy egy meg nem nevezett klub a játékosok beleegyezése nélkül elvégezte a béta-HCG-szint elemzését, amelynek célja a terhesség kimutatása. Az ilyen típusú ellenőrzés teljesen illegális és nem csupán a játékosok magánéletét, de az intimitást is megsérti.

A France Télévisions közszolgálati tv sportcsatornája aztán gyorsan megnevezte a klubot is, a Nantes Atlantique Handball csapatát. A klub elnöke persze kapásból tagad mindent, Arnaud Ponroy azt állította, a játékosok tisztában voltak a tesztelésükkel.

Teljesen ostoba és becstelen a játékosok szakszervezete! Természetesen a teszteket a játékosok beleegyezésével végezték el

– nyilatkozta.

Állítása szerint a csapatorvos, Thibaut Berlivet szeretett volna tisztában lenni a kézilabdázók terhelhetőségével és azzal, milyen gyógyszerekkel kezelheti őket betegség esetén.

A vizsgálatokat a játékosok beleegyezésével végezték. Az orvos a lelkiismerete szerint járt el

– erősítette meg.

A kézilabdázók nevében Camille Ayglon-Saurina elmondta, tudtak a vizsgálatról, azt azonban már a csapatkapitány Léa Lignieres tette hozzá, hogy elképzelhető, hogy néhány légiósnál akadhattak értelmezési problémák.

Mindenesetre a legjobb védekezés a támadás alapon a klub arra készül, hogy bepereli az AJPH-t.

Címkék: kézilabda
https://sport.blogstar.hu/./pages/sport/contents/blog/90467/pics/lead_800x600.jpg
kézilabda
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?