Négy újabb halott Magyarországon
744 főre nőtt a hazánkban beazonosított koronavírus-fertőzöttek száma, elhunyt újabb négy idős krónikus beteg, és 67 főre emelkedett a gyógyultak száma.
Blogolj!

Szabó Tünde válthatja Gyárfás Tamást a LEN vezetőségében

Dorogi László

Szabó Tünde sportért felelős államtitkárt, a Magyar Úszó Szövetség volt főtitkárát jelöli a magyar szövetség a vizes sportokat tömörítő európai szövetség vezetőségében.

Fotó: MTI/Mohai Balázs

Az emberölésre való felbujtással vádolt Gyárfás Tamás négyéves megbízatása idén jár le, a helyére jelölik a sportért felelős államtitkárt - számolt be a Nemzeti Sport.

Mint írják, a jelölést, amely az ilyen esetekben megszokott módon a nemzeti szövetségek kizárólagos joga, hivatalosan hétfőig kell benyújtani a LEN-hez. A Nemzeti Sport úgy tudja, az alelnöki posztra, illetve az ennél még rangosabb bürotagságra jelöli a Magyar Úszó Szövetség Szabó Tündét.

"Nagy megtiszteltetés számomra a jelölés, és kihívásokkal teli, sokrétű a tagsággal kapcsolatos feladat is"

- erősítette meg az információkat Szabó Tünde a Nemzeti Sport megkeresésére.

"Mint az úszósportban évtizedekig benne élő korábbi sportoló, majd sportvezető, sohasem tagadtam, hogy a sportág különösen közel áll a szívemhez. Sportállamtitkári pozíciómmal nem összeférhetetlen a jelölés, mi több, úgy vélem, a két pozíció csak erősíti egymást, ezáltal pedig a magyar sportdiplomáciát is csak erősíteni fogom azzal, ha májustól Magyarországot képviselhetem a LEN büroban"

- tette hozzá az államtitkár.

A tisztújító közgyűlést május 10-én tartják Budapesten, a másnap a Duna Arénában kezdődő úszó Európa-bajnokság előtt.

Waldár Sándor, a Magyar Úszó Szövetség elnöke elmondta, a szövetség elnöksége egyöntetűen szavazta meg Szabó Tünde jelölését a LEN Büro testületébe, valamint a LEN alelnöki posztjára is.

"Államtitkár asszony az úszósportból érkezett, kiemelkedő eredményei bizonyították sportolói rátermettségét, éveken keresztül kiváló főtitkára volt a Magyar Úszószövetségnek, és államtitkárként pedig a magyar sport elkötelezett támogatója, mindezek alapján a legalkalmasabb személy, akit nagy örömmel támogatok én személy szerint is"

- fogalmazott a MÚSZ elnöke.

Gyárfás Tamás 2004-ben csatlakozott a LEN vezetőségéhez, négy évvel később alelnöki tisztségbe lépett, újabb négy évvel később a szervezet pénztárnokának választották. 2013-tól a Nemzetközi Úszószövetség alelnöke és kommunikációért felelős vezetője lett, majd 2017-től végrehajtó bizottsági tagja.

https://sport.blogstar.hu/./pages/sport/contents/blog/90150/pics/lead_800x600.jpg
Szabó Tünde,úszás
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?