Négy újabb halott Magyarországon
744 főre nőtt a hazánkban beazonosított koronavírus-fertőzöttek száma, elhunyt újabb négy idős krónikus beteg, és 67 főre emelkedett a gyógyultak száma.
Blogolj!

Tenisz: elmarad a magyarországi WTA-verseny

A WTA hivatalos közleményben tudatta, hogy elmarad a február 17. és 23. között először Budapestre, majd Debrecenbe tervezett verseny.

Fotó: origo.hu

A WTA szerint a helyszínnel kapcsolatos váratlan problémák miatt nem lehet megrendezni az eseményt: a szervezet úgy tudta, szabad lesz a Főnix Csarnok a szükséges időpontban, de csak a múlt héten kapott információt arról, hogy a debreceni helyszínt már lefoglalta egy másik rendezvény.

A tervek szerint a versenyzőknek korábban alternatívákat ajánló WTA a dubai premiertorna főtáblás és selejtezős létszámát növeli meg annak érdekében, hogy a hoppon maradt játékosok elindulhassanak.

A jogtulajdonos IMG és a Magyar Teniszszövetség szerződése a tavalyi verseny végén lejárt, ám az amerikai cég úgy döntött, 2020-ban is nálunk szeretné megrendezni az eseményt. Az eddigi helyszínt, a BOK Csarnokot az asztaliteniszezők foglalták el, Győr kézilabda-mérkőzésekkel van tele, a debreceni Főnixben pedig ugyancsak más rendezvényeket tartanak abban az időszakban.

Bár a honi szakszövetségnek minden bizonnyal anyagi felelőssége nincs az ügyben, sportpolitikai mindenképpen, mivel az MTSZ főtitkára, Richter Attila, a HLO korábbi versenyigazgatója érdeklődött például az Audi Aréna és a Főnix Csarnok üzemeltetőinél.

A WTA mindeközben úgy engedte nevezni a női teniszezőket, hogy még nem volt biztos helyszín, illetve úgy változtatta meg a hivatalos honlapján Budapestet Debrecenre, hogy a szabályoknak egyedüliként megfelelő Főnix Csarnokkal semmiféle szerződése nem volt az IMG-nek, a WTA-nak vagy a Magyar Teniszszövetségnek.

Címkék: tenisz
https://sport.blogstar.hu/./pages/sport/contents/blog/89831/pics/lead_800x600.jpg
tenisz
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?