Zöld lámpát adott a kormány a trianoni megemlékezéseknek
Június 3. és 7. között a veszélyhelyzet ellenére is lehet rendezvényeket szervezni a békediktátum centenáriuma kapcsán, de természetesen a szigorú szabályok, védőtávolságok betartásával.
Blogolj!

Lehetsz te a világelső, ha nincs nálad az akkreditációs kártyád...

Dorogi László

Rafael Nadal éppen a Dominic Thiem elleni elődöntőjére igyekezett az Australian Openen, amikor egy vaskos marok útját állta.

Fotó: Tennis World

Szigorú szabályok uralkodnak az Australian Openen. Melbourne-ben nem sétálhat csak úgy be bárki a játékosok és edzők számára kialakított helységekbe, így a bajnokság centerpályájának öltözőjébe sem.

A sportág egyik kiválósága, a jelenleg világelső Rafael Nadal ezt a saját bőrén tapasztalta meg, amikor éppen a Dominic Thiem elleni elődöntőjére igyekezett, de nem volt nála az akkreditációs kártyája.

Ennek hiányában a biztonsági őr azonnal feltartóztatta a mérkőzésre igyekvő spanyolt, aki hiába bizonygatta, hogy ő nagyon is az, akinek látszik, a szigorú szekus hajthatatlannak bizonyult. Végül egyik kollégája szólt neki, hogy talán azért mégsem kéne botrányt csinálnia, s ha nehezen is, de továbbengedte Nadalt.

Egy évvel ezelőtt Roger Federer is hasonlóan járt az Australian Openen, őt sem engedték be az öltözőbe addig, amíg elő nem került az akkreditációs kártyája.

Rafael Nadal a német Alexander Zverev ellen vívhat elődöntőt az ausztrál nyílt teniszbajnokságon, már amennyiben legyőzi Dominic Thiemet. A cikk írásának pillanatában Thiem vezet 1-0-ra a spanyol ellen, az osztrák rövidítésben nyerte meg az első szettet. A másik ágon két korábbi világelső, Roger Federer és Novak Djokovic találkoznak.

Frissítés: Rafael Nadalnak nemcsak az öltözőbe való belépés okozott nehézséget, az ötödik kiemelt Dominic Thiem is. Az osztrák játékos dráma ütközetben, több mint négy órás csatában, négy szettben legyőzte és búcsúztatta a világelsőt. Thiem pályafutása során először győzte le a spanyol klasszist kemény borításon.

Australian Open, férfi egyes, negyeddöntő

Dominic Thiem (5.)-Rafael Nadal (1.) 7:6, 7:6, 4:6, 7:6

Korábban

Alexander Zverev (7.)-Stanislas Wawrinka (15.) 1:6, 6:3, 6:4, 6:2

A férfi egyes elődöntői

Dominic Thiem (5.)-Alexander Zverev (7.)
Roger Federer (3.)-Novak Djokovics (2.)

https://sport.blogstar.hu/./pages/sport/contents/blog/89667/pics/lead_800x600.jpg
Australian Open,Rafael Nadal,tenisz
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?