Blogolj!

Most jött: kilenc áldozata van Kobe Bryant balesetének

Pintér M. Lajos

Az első jelentésekhez képest sajnos még többen veszítették életüket a legendás amerikai kosaras helikoptertragédiájában. Az Egyesült Államokat megrázta a tragédia, sportolók, közéleti személyiségek emlékeznek az egykori Lakers-klasszisra.

Kilencen haltak meg a szörnyű tragédiában. Fotó: news.sky.com

Helikopter-balesetben életét vesztette vasárnap Kobe Bryant kétszeres olimpiai bajnok, visszavonult amerikai profi kosárlabdázó, a sportág legendás alakja – adta hírül először az amerikai TMZ hírportál, majd műsorát megszakítva valamennyi amerikai tévéállomás, ahogy erről már vasárnap este a Blogstar is beszámolt.

Döbbenetes tragédia, helikopter-balesetben meghalt Kobe Bryant

A Los Angeles Lakers legendás kosárlabdázója mindössze 41 éves volt. A borzasztó tragédiáról a TMZ számolt be elsőként. Az információk szerint a helikopteren Kobe Bryant és a pilóta mellett hárman, köztük Bryant 13 éves lánya Gianna Maria utaztak, amikor a szerencsétlenség megtörtént a Los Angeleshez közeli Calabasasnál. A balesetet senki nem élte túl.

A szörnyű tragédia legfrissebb híre, hogy a The New York Times című amerikai lap értesülései szerint a helikopteren volt Bryant 13 éves lánya, Gianna, az ő egyik csapattársa és egy szülő. Alex Villanueva, Los Angeles megye seriffje a Twitteren közölte: a korábbi információkkal ellentétben nem öten, hanem kilencen voltak a lezuhant és kiégett helikopteren, a pilóta és nyolc utas. A tragédiának nincs túlélője.

A baleset a Los Angeles belvárosától mintegy 45 kilométernyire északnyugatra fekvő kaliforniai Calabasas felett történt. Okát és körülményeit az amerikai szövetségi légügyi hatóság (FAA) vizsgálja. Az FAA egyelőre csak annyit közölt, hogy a lezuhant helikopter Sikorsky S76-os típusú volt. A Los Angeles Times című amerikai lap riportere, Richard Winton arra emlékeztetett, hogy a tragédia idején a környező hegyeket köd borította.

Az Egyesült Államokat megrázta a tragédia, sportolók, közéleti személyiségek nyilatkoztak meg. Donald Trump amerikai elnök két bejegyzést is szentelt a Twitteren a balesetnek. Első bejegyzésében

„szörnyűséges hírnek” minősítette a tragédiát, majd később azt írta: „jóllehet, minden idők tényleg egyik legnagyobb kosarasa volt, de épp csak élni kezdett”.

Barack Obama, az Egyesült Államok korábbi elnöke a kosárlabdázás „legendájának” nevezte, Gavin Newsom, Kalifornia demokrata párti kormányzója pedig közleményben hangsúlyozta, hogy Bryant „történelmet csinált”, és „kikövezte az utat a játékosok új nemzedéke előtt”. A Twitteren fejezte ki együttérzését és Bryant iránti tiszteletét mások mellett Adam Silver, Magic Johnson – a Lakers korábbi játékosai – a Kosárlabda-játékosok Országos Szövetsége, Jesse Jackson tiszteletes, polgárjogi harcos, továbbá az NHL is. Vasárnap este a Los Angeles-i Staples csarnoknál gyülekeztek Kobe Bryant rajongói, közülük sokan koszorúkat vittek a csarnokhoz – jelenti az MTI.

https://sport.blogstar.hu/./pages/sport/contents/blog/89562/pics/lead_800x600.jpg
Gyász,Kobe Bryant,Kosárlabda,NBA
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?