Blogolj!

Australian Open: Fucsovics szettet nyert Federer ellen, de búcsúzott

Kálovics Tibor

Fucsovics Márton az első játszmát megnyerte, de végül négyszettes vereséget szenvedett Roger Federertől az év első Grand Slam-tornájának nyolcaddöntőjében. 

Fotó: AFP

Akárcsak két évvel ezelőtt úgy idén is eljutott az Ausztrál Open nyolcaddöntőjébe Fucsovics Márton, ahol ismét Roger Federer volt az ellenfele. Minden idők legsikeresebb teniszezője és a legmagasabban rangsorolt magyar játékos karrierjük során harmadszor mérkőzött egymással, a svájci legenda mindkétszer legyőzte honfitársunkat. 

Fucsovics nem illetődött meg attól, hogy ki az ellenfele és remekül kezdte a mérkőzést. Az első három adogatását mindkét játékos hozni tudta, majd a magyar játékos a harmadik bréklabdáját kihasználva elvette ellenfele szerváját. A bréket követően Federer nem tudott visszajönni a szettbe, Fucsovics pedig élve a lehetőséggel 6:4-re megnyerte az első játszmát. A magyar játékos korábban még nem nyert szettet mai ellenfelével szemben, így óriási dolog volt, hogy előnybe került. 

Federer, aki hatszor diadalmaskodott Ausztráliában, a második szettre aztán megérkezett a mérkőzésbe. Rögtön brékelt, majd miután Fucsovics nem tudta visszanyerni a szerváját 1:3-nál, hamarosan kettős brékelőnybe került. A svájci végül 6:1-el egyenlített. A magyar játékos nem játszott rosszul, ám nem tudott mit kezdeni azzal, hogy ellenfele ritmust váltott és a harmadik szett első négy játékát elveszítve lépéshátrányba került. Ekkor jött egy Fucsovics-brék, ám Federer azonnal reagált és ezt a játszmát 6:2-vel húzta be. 

Fucsovics aztán a negyedik szett elején is elveszítette az adogatását, és ezzel lényegében el is dőlt a mérkőzés. Federer 3:1 után még nem tudott dupla brékelőnybe kerülni, ám ezt két játékkal később már megtette. A svájci végül a negyedik játékrészt is 6:2-vel hozta le, és így készülhet pályafutása 57. Grand Slam-negyeddöntőjére. 

A négyszettes mérkőzés 133 percen keresztül tartott. Döntő jelentőségű volt, hogy Federer az első szerváját jóval magasabb százalékban hozta, valamint hiába jutott Fucsovics kilenc bréklabdáig, ebből hetet hárítani tudott a svájci. Fucsovics Márton így is emelt fővel búcsúzhatott Ausztráliától, ráadásul a következő héttől újfent a világ hatvan legjobb játékosa közé kerül vissza a világranglistán. 

Végeredmény:

Roger Federer-Fucsovics Márton 4:6, 6:1, 6:2, 6:2 

https://sport.blogstar.hu/./pages/sport/contents/blog/89537/pics/lead_800x600.jpg
Fucsovics Márton,tenisz
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?