Blogolj!

Női kézilabda: Európa-bajnokságot rendezhet Magyarország

2024-ben Svájccal és Ausztriával közösen Magyarország rendezheti meg a női kézilabda Európa-bajnokságot, derült ki a Magyar Kézilabda-szövetség tájékoztatásából.

Fotó: Origo

Az Európai Kézilabda Szövetség szombati, stockholmi rendkívüli kongresszusán jelentette be, hogy a magyar-osztrák-svájci pályázat nyerte el a 2024-es női kézilabda Európa-bajnokság rendezésének jogát. Abból a szempontból is különleges lesz a négy év múlva megrendezendő kontinensviadal, hogy ez lesz az első olyan Eb, amelyen 24 csapat fog részt venni.

A torna csoportmérkőzéseit Budapesten, Debrecenben, az ausztriai Innsbruckban, illetve a svájci Bázelben rendezik majd meg (az osztrák és a svájci városban két-két csoport fog megküzdeni). Az ezt követő középdöntőt, valamint a helyosztókat pedig Budapesten fogják megrendezni. 

"Nagyon örülünk a sikernek, és annak, hogy Ausztriával és Svájccal közösen mi adhatunk otthont a tornának, hiszen ez elismerés a magyar kézilabdának, de az egész országnak is. Sok helyről hallhattuk, hallhatjuk vissza, hogy számos sportágban elismeréssel beszélnek a magyar rendezésű sporteseményekről" – mondta el Kocsis Máté, a Magyar Kézilabda Szövetség elnöke Stockholmban.

"Nagyon boldogok vagyunk, hiszen 2024-re beérhetnek a most 17-22 éves, junior világbajnokságot, junior Eb-t és ifjúsági Eb-t nyerő csapatok játékosai, így amellett, hogy a rendezés elnyerésére büszkék lehetünk, fontos, hogy igazán versenyképes válogatottunk legyen az Eb-re – emelte ki a helyszínen Pálinger Katalin, a Magyar Kézilabda Szövetség alelnöke. – Mindez nagy lökést adhat a válogatottnak a márciusi olimpiai selejtezőre is, minden pozitív hír erősítheti az összefogást, a csapat erejét".

1
https://sport.blogstar.hu/./pages/sport/contents/blog/89492/pics/lead_800x600.jpg
Európa-bajnokság,kézilabda
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2020-01-25 22:24:28
Na, azért álljunk meg egy ásónyomra !!!!!
A buznyákfejű, bájvigyorit megkérdeztétek erről ?! Nehogy a végén baj legyen !!!!!!!!
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?