Blogolj!

Férfi kézilabda Európa-bajnokság: nem jött össze a bravúr a magyar válogatottnak

Szabó Róbert

Hiába teljesített szépen az Európa-bajnokság során a magyar válogatott a portugálok elleni vereségével nem tudta kiharcolni sem az elődöntőt, sem az ötödik helyért való párharcot.

Fotó: 24.hu

Jól kezdte a mérkőzést a magyar válogatott, hiszen Bánhidi Bence révén rögtön vezetést szereztek a mieink, majd 4-3-ig folyamatosan vezettek. Ekkor azonban összekapták magukat a portugálok és két kisebb hibát követően fordítani tudtak, majd az előnyt ki sem engedték a kezükből. A félidőre Balogh Zsolt is többször hibázott, több lövés is a kapufán csattant, valamint többször hárítani tudott Quintana is, így 16-14-es portugál vezetésnél vonultak szünetre a felek.

A fordulás után hamar négy gólos különbség volt a két nemzeti csapat között, azonban 22-20-nál kettőre tudtak zárkózni a magyarok. Az olimpiai selejtező érdekében fontos lett volna, hogy négynél több találattal ne kapjon ki a magyar válogatott, viszont ekkor egy hosszabb periódus következett gól nélkül, teljesen kimerült a csapat. A portugáloknak ezzel szemben szinte minden bement, és hamar 26-20-ra lógott el Portugália. Végül aztán nem sikerült felzárkóznia Magyarországnak, sőt még növelte is előnyét a pályaválasztó, így végül 34-26-os vereséget szenvedett hazánk nemzeti csapata.

Férfi kézilabda, Európa-bajnokság, középdöntő, utolsó mérkőzés

Portugália–Magyarország 34-26 (16-14)
Malmö, v.: Geipel, Helbig (németek)

Magyarország: Mikler - Bóka 4, Szita 1, Bánhidi 5, Győri 2, Balogh Zs. 5, Hornyák, cserék: Sipos, Ligetvári 4, Székely, Rosta, Máthé 4, Nagy B. 1, szövetségi kapitány: Gulyás István

lövések/gólok: 44/34, illetve 42/26
gólok hétméteresből: 5/5, illetve 4/2
kiállítások: 6, illetve 4 perc

Címkék: kézilabda
https://sport.blogstar.hu/./pages/sport/contents/blog/89319/pics/lead_800x600.jpg
kézilabda
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?