Blogolj!

Kézilabda Eb: most elmaradt a csoda, vereség Svédországtól

Feje tetejére állt a világ, de szerencsére a mieinknek köszönhetően. Mert még a középdöntő kezdetén is a többség valószínűleg úgy számolt, hogy Svédország majd az elődöntős helyért küzd, mi pedig az olimpiai-selejtezős pozícióért. Ez annyiban módosult, hogy a mi céljaink között ott szerepel a még elérhető Eb-elődöntő és vele az olimpiai-selejtező, ám a svédek azért hajtottak, hogy megszerezzék az első pontocskájukat a középdöntőben.

Az első másodpercek nekünk sikerültek jobban, Mikler Roland védett, Szita Zoltán meg egy akkora rakétát küldött a jobb felsőbe, hogy csak a lassításban lehetett rendesen látni. A folytatás nem volt ennyire sikeres, mert bár Mikler hozta a védéseket, a 12. percben már a harmadik eladott labdát is behúzhatták nálunk a statisztikusok. Nagy gond persze még nem volt, negyed óra után 4-3-ra vezettünk. Sokat elmond a védekezésünkről – és a támadójátékunkról is -, hogy a félidő közepén volt egy 10 perces gólszünetünk, mégis a 20. percben 5-4-re vezettünk. Viszont a következő két gólt a svédek szerezték, és innen a házigazda a szünetig tartotta is a minimális előnyt, harminc percet követően 10-9-re vezetett az északi csapat.

Adott volt a kérdés, ismét jön a szintlépés a második félidőben, mint Izland és Szlovénia ellen? Mindenesetre ez a félidő is ugyanúgy indult mint az első, Mikler védés, Szita bomba. Ezután viszont először vezettek kettővel a svédek és a következő percekben csak rohantunk utánuk, de a 44. percben 15-15-nél utolértük őket. Ám innen elfogyott a tudomány, a svédek sokkal jobban bírták a hajrát, mi támadásban csak az eladott labdák számában jeleskedtünk. A házigazda egy 6-0-s sorozattal zárta le a meccset, és egy elég kellemetlen 24-18-as vereséget szenvedtünk.

Veszve még nincs semmi. Holnap délután Portugália ellen egy pont olimpiai selejtezőt jelent, egy győzelem pedig akár Eb-elődöntőt. De ez már nem csupán rajtunk múlik.

Férfi kézilabda Európa-bajnokság, középdöntő, 3. forduló, II. csoport

MAGYARORSZÁG-SVÉDORSZÁG 18-24 (9-10)
Malmö, játékvezetők: Vaclav, Jiri.
MAGYARORSZÁG: Mikler, Székely (kapusok), Balogh 2 (1), Bánhidi 3, Bóka 1, Fekete 1, Győri 2, Hornyák, Ligetvári 1, Máthé 3, Nagy 1, Rosta, Sipos, Szita 4, Tóth, Ubornyák. Edző: Gulyás István.
SVÉDORSZÁG: Appelgren, Palicka (kapusok), Arnesson 1, Chrintz 1, Darj, Ekdahl 1, Gottfridsson 5, Henningsson, Jeppsson, Lagergren 3, Nilsson 4, Nilsson 2, Pellas 5 (1), Pettersson 2, Pettersson, Tollbring. Edző: Martin Boquist.
Kiállítások: 6, ill. 0.
Hétméteresek: 1/1, ill. 1/1.

korábban

Norvégia-Izland 31-28 (19-12)
Szlovénia-Portugália 29-24 (14-15)

1
https://sport.blogstar.hu/./pages/sport/contents/blog/89221/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2020-01-22 11:32:49
Két nap alatt teljesen elfelejtettünk kézilabdázni ?! Nem értem !!!
Azt sem értem, hogy amennyiben nem megy valakinek a játék - van ilyen -, akkor miért kell szinte végig a pályán tartani. Ezen a meccsen, amihez csak hozzányúlt a Balogh, az mind, mind rossz megoldás volt.
Betörés, belemenés, normális összjáték teljes hiánya, rossz lövések sorozata, felesleges, cél nélküli keresztbe szaladgálás, labdaeladás stb. !!!! Félreértés ne essék a többiek is hibát hibára halmoztak, de legalább nem egyfolytában csinálták a marhaságokat. Ezt a meccset, - úgy, ahogy volt - gyorsan el kell felejteni !!!
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?