Blogolj!

Ilyet még tuti nem láttál kézilabdapályán!

Dorogi László

A MOL-Pick Szeged spanyol átlövője, Joan Canellas maga sem hitte el, hogy lövéséből nem lett gól.

Magabiztos győzelemmel biztosította be elődöntős szereplését a címvédő spanyol kézilabda-válogatott az olimpiai kvalifikációs Európa-bajnokságon. A hispánok Fehéroroszországot győzték le 37-28-ra, és meglett volna a közte tíz is, ha a MOL-Pick Szegedben kézilabdázó Joan Canellas pattintott lövése nem ragad a kapufa és a keresztléc találkozásánál a kapura.

A jelenet szemmel láthatóan nemcsak a spanyolokat, de a fehérorosz kapust is meglepte, aki előbb kétségbeesve kereste a játékszert, majd hitetlenkedve konstatálta, hogy a kapufák bizony hatalmas segítséget nyújtottak neki.

A spanyolok egyébként győzelmükkel zsinórban ötödik alkalommal jutottak be a kontinenstorna elődöntőjébe, ezen a tornán eddig mind a hat mérkőzésüket megnyerték és a középdöntő utolsó fordulójában Horvátországgal meccselik le, hogy melyik gárda jut csoport elsőként és melyik csoport másodikként a legjobb négy közé.

"Nagyon örülök, és természetesen elégedett vagyok az elődöntőbe jutással, illetve csapatom eddigi produkciójával"

- nyilatkozta Jordi Ribera szövetségi kapitány, aki hozzátette, kemény meccsre számít a horvátok ellen, de az utolsó fordulóban is nyerni akarnak. A spanyol-horvát találkozót szerdán 16 órától rendezik, ezért egyik csapat sem taktikázhat, tehát nem "választhat" magának elődöntős ellenfelet a másik csoportból.

A spanyolok sorozatban ötödször jutottak az elődöntőbe Európa-bajnokságon, és az elmúlt nyolc évben egyre javultak az eredményeik: 2012-ben a negyedikek lettek, majd 2014-ben bronz-, két évvel később ezüst-, legutóbb pedig aranyérmet nyertek.

Címkék: kézilabda
https://sport.blogstar.hu/./pages/sport/contents/blog/89201/pics/lead_800x600.jpg
kézilabda
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?