Blogolj!

Ausztrál Open: Fucsovics Márton bravúrgyőzelemmel kezdett!

Kálovics Tibor

Fucsovics Márton négyszettes küzdelemben legyőzte Denis Shapovalovot és így bejutott az év első Grand Slam-tornájának második fordulójába. 

Fotó: Getty Images

Nehéz ellenfelet kapott az Ausztrál Open első körében Fucsovics Márton, hiszen a két évvel ezelőtt a legjobb 16-ig jutó magyar játékos Denis Shapovalovval mérkőzött. A húsz éves  játékos amellett, hogy a 13. kiemeltje a Grand Slam-tornának, a jövő egyik legnagyobb reménységének számít. A két teniszező korábban egyszer sem mérkőzött egymással. A fogadóirodák a kanadait tartották a meccs egyértelmű esélyesének. 

Honfitársunkat azonban nem zavarta, hogy nem ő a favorit és rögtön a mérkőzés első játékában elvette ellenfele szerváját. Ezt követően tartani tudta előnyét, ráadásul Shapovalovnak lehetősége sem volt a brékre. Fucsovics ellenben 5:3-as vezetésnél újabb bréklabdához jutott, amelyet kihasználva szettelőnybe került. 

A második játszma során mindkét teniszező nagyobb gond nélkül hozta az adogatását mind a hat alkalommal, így rövidítésre került sor. Shapovalov egy mini-brékkel indított, majd nem sokkal később két szettlabdához jutott. Fucsovics ezeket hárította, sőt három pontot megnyerve ő is közel került a szett megnyeréséhez. A fordulatok azonban itt még nem értek véget, mivel a következő három pont a kanadaié lett, aki egy 63 perces játszma végén így kiegyenlített. 

Óriási kérdés volt, hogy a magyar játékos játékára milyen hatással lesz, hogy nem tudott kétszettes előnybe kerülni, ám ez végül nem befolyásolta a játékát.  Shapovalov már a harmadik szett első játékát is nehezen hozta, majd Fucsovics az egyenlítést követően brékelni tudott. A kanadainak ezt követően kétszer is lehetősége volt visszavenni az adogatását, ám Fucsovics hárította a bréklabdákat, sőt a következő két játékot is megnyerte. 5-1-et követően Shapovalov már elengedte a játszmát és így a magyar teniszező 2:1-re vezetett a szett megnyerésével. 

Hamar bebizonyosodott, hogy a kanadait nem törte meg, hogy simán bukta el az előző szettet és egy brékkel indított a negyedik játékrészben. A brékelőnyét azonban nem tudta sokáig tartani és Fucsovics 4:3-at követően egalizált. A következő két-két esetben mindkét játékos hozta a szerváját és így ismét rövidítésre került sor. A tie-breakben aztán már Fucsovics akarata érvényesült: 2-2 után zsinórban négy pont lett az övé, vagyis négy meccslabdához jutott. Az elsőt még hárítani tudta Shapovalov, ám a másodikat már nem és így Fucsovics Márton bejutott az Ausztrál Open második fordulójába. 

A magyar teniszező ellenfele a következő fordulóban a Jannik Sinner-Max Purcell mérkőzés győztese lesz. 

Végeredmény:

Denis Shapovalov (kanadai, 13.)–Fucsovics Márton 3:6, 7:6 (9–7), 1:6, 6:7 (3–7)

https://sport.blogstar.hu/./pages/sport/contents/blog/89155/pics/lead_800x600.jpg
Australian Open,Fucsovics Márton,tenisz
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?