Blogolj!

Jégkorong Magyar Kupa: huszonöt év után ismét a csúcson a Ferencváros

Szabó Róbert

Nem sikerült megvédenie a címét a Hydro Fehérvár AV19-nek, miután a Ferencváros 6-3-ra legyőzte az EBEL-ben szereplő együttes a jégkorong Magyar Kupa döntőjében.

Fotó: MTI/Vajda János

Az egyértelmű favoritnak számító fehérváriak már 5:54-nél előnybe került, igaz emberhátrányban voltak Erdély Csanád révén. Ennek ellenére nem kellett sokat várni a válaszra, hiszen 6:33-nál Nagy Gergő egyenlített, sőt Rasmus Kulmala a 13. percben már az előnyt szerezte meg a fővárosiaknak. 

A második játékrészben aztán Andrew Sarauer révén 9:58-nál egyenlíteni tudott a Fehérvár AV19, de nem tartott sokáig az öröm, hiszen Juusela Aki Tapani ismét előnyhöz juttatta a zöld-fehéreket. A mindhárom gólját emberelőnyben szerző fővárosiak aztán az utolsó felvonás 11. percében is elveszítették előnyüket, miután Dylan Busenius tudott egyenlíteni.

Végül a maradék tíz percben a Ferencváros további három gólt szerzett, melyek közül az utolsót az első gólt szerző Nagy Gergő jegyezte, aki így keretbe foglalta a találkozót. Ennek köszönhetően a zöld-fehérek 6-3-ra diadalmaskodtak, így a legesélytelenebbként 25 év után ismét elhódították a Magyar Kupát, és elfoglalták helyüket a trónon.

Jégkorong, Magyar Kupa, döntő

Fehérvár AV19–Ferencváros 3-6 (1-2; 1-1; 1-3)

korábban:

DVTK–MAC Újbuda 4-7 (1-2; 1-4; 2-1)

https://sport.blogstar.hu/./pages/sport/contents/blog/89131/pics/lead_800x600.jpg
Ferencváros,Jégkorong
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?