Blogolj!

Férfi kézilabda Eb: a rossz kezdés megpecsételte a magyar válogatott sorsát

Kálovics Tibor

A magyar férfi kézilabda-válogatott vereséggel kezdte az Európa-bajnoki középdöntőt, miután 36-29-re kikapott Norvégiától. 

Fotó: mksz.hu

A csoportból való továbblépés után a magyar válogatott Norvégia ellen kezdte meg középdöntős szereplését. A skandinávok egy nappal többet pihenhettek és bevallottan Izland ellen készültek, így meglepetésként érte őket a mieink jó szereplése. 

Finoman szólva is rémálomszerűen kezdődött a mérkőzés magyar szempontból: az Eb-favorit norvégok rögtön az első percben előnybe kerültek és zsinórban négy gólt szerezve elléptek a magyar csapattól. Máthé Dominik révén az ötödik percben sikerült szépíteni, ám ezután újabb három norvég gól következett, így a 10. percben már 8-1 volt az eredmény oda. A meccs elején szinte valamennyi norvég lövés a hálóban kötött ki és 11-4 után Gulyás István szövetségi kapitány kapust cserélt. Székely Márton beállásával sem változott sok azonban, mivel hamarosan már tíz gól volt a különbség a felek között. 17-7 után ugyan sikerült visszajönni mínusz hétre, de ezután megint az ellenfél dominált és szünetben 20-12 volt az eredmény. 

Két magyar góllal kezdődött a második félidő, és a 40. percre sikerült is felzárkózni négygólos különbségre, de hamar szertefoszlottak azok az álmok, amelyek a magyar feltámadásról szövődtek. Norvégia a következő percekben megduplázta a különbséget és eldőlt a győzelem sorsa. Az utolsó 10 percben már csak a különbség volt kérdéses, végül 36-29-es norvég siker született. 

A norvég csapatban Sander Sagosen hét, Gören Johannessen hat, Magnus Jöndal és Harald Reinkind öt-öt gólt szerzett. Csapatunkban Ligetvári Patrik és Nagy Bence talált be ötször. 

Norvégia továbbra is veretlen, míg a magyar válogatottra vasárnap Szlovénia ellen egy létfontosságúnak nevezhető mérkőzés vár az Európa-bajnokságon. 

Norvégia-Magyarország 36-29 (20-12)
Malmö, játékvezetők: Ivan, Milos.
NORVÉGIA: Bergerud, Saeveraas (kapusok), Overjordet, Björnsen 2, Christoffersen 1, Gullerud 3, Gulliksen, Joendal 5 (1), Johannessen 6, Nikolaisen, O`sullivan, Överby 4, Reinkind 5, Röd 3, Sagosen 7 (2), Tangen. Edző: Tomac Zeljko.
MAGYARORSZÁG: Mikler, Székely (kapusok), Balogh 3, Bánhidi 3, Bóka 1, Fekete 1, Győri, Hornyák 2, Ligetvári 5, Máthé 3, Nagy 5, Rosta 3, Sipos, Szita 1, Tóth, Ubornyák 2. Edző: Gulyás István.
Kiállítások: 8, ill. 8.
Hétméteresek: 5/3, ill. 0/0.

Címkék: kézilabda
https://sport.blogstar.hu/./pages/sport/contents/blog/89053/pics/lead_800x600.jpg
kézilabda
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?