Blogolj!

Rasszizmus áldozatává vált a Siófok francia kézilabda-klasszisa Debrecenben

Feszült hangulatú találkozót vívott egymással a Debrecen és a Siófok női kézilabda-csapata az NB I-ben szerda este. A meccset a Balaton-partiak simán megnyerték, de a sikernek nem tudtak felhőtlenül örülni.

Fotó: Siófok KC

"Nagyon elkeserítő a szurkolói viselkedés és reakció, melyet a mérkőzés folyamán tapasztaltam játékosaimmal szemben. Szeretném, ha a klub és a szövetség is megtenné a szükséges lépéseket, hogy ez ne fordulhasson elő soha többet."

Ezt a nyilatkozatot adta Tor Odvar Moen, a Siófok vezetőedzője, miután csapata 39-30 arányban legyőzte a hazai pályán addig veretlen hajdúságiakat. A norvég szakember arra a viselkedésre utalt nyilatkozatában, amelyet néhány debreceni szurkoló Gnosiane Niomblával, a Balaton-partiak francia átlövőjével szemben tanúsított.

A beszámolók szerint a hajdúsági ultrák majomhangot utánozva gyalázták a világ- és Európa-bajnok átlövőt, aki Instagram-oldalán fakadt ki a találkozó után, majd a L`Équipe-nek is nyilatkozott az esettel kapcsolatban.

"Amikor pályára léptem, majomsikolyok hangzottak fel a lelátóról. Nem értek magyarul, de nem tűnt kedvesnek"

- mondta a francia játékos, hozzátéve, a legszomorúbb dolog az egészben az, hogy a játékvezetőkön át mindenki tanúja volt az esetnek, mégsem tett senki semmit azért, hogy az atrocitás megszűnjön.

A DVSC Schaeffler kézilabda-csapata csütörtökön közleményt adott ki, amelyben elnézést kértek Niomblától. Mint írják, Köstner Vilmos, a debreceniek vezetőedzője már a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón bocsánatot kért a sértett felektől, de a szurkolók nevében is elnézést kérnek a történtek miatt.

"Ezúttal is őszintén elnézést kérünk Gnonsiane Niombla-tól, a Siófok csapatától és minden sportbaráttól a klubunk, a csapat és a szurkolótábor nevében! Kinyilvánítjuk, hogy sportszervezetünk elhatárolódik a történtektől, határozottan elítéli azt, mint ahogyan minden kirekesztő, sértő megnyilvánulást"

- áll a közleményben, amely azt is kiemeli, a Debrecen nagyon sajnálja, hogy egy mindössze három másodperces, szórványosan elhangzó megnyilvánulással néhányan egy egyébként élvezetes, színvonalas mérkőzés kifejezetten jó hangulatát igyekeztek megtörni.

A klub megvizsgálta a videó-, hang- és képfelvételeket, elolvasta a versenybírói jelentést, de ezek alapján nem sikerült azonosítaniuk az elkövetőket, azt viszont megállapították, hogy a megnyilvánulás nem szervezett keretek között történt a debreceni szurkolótábor részéről, a szurkolótábor vezetői maguk is azonnal felhívták a tábor egészét a megnyilvánulás abbahagyására.

Címkék: kézilabda
1
https://sport.blogstar.hu/./pages/sport/contents/blog/88987/pics/lead_800x600.jpg
kézilabda
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Ernest 2020-01-17 13:05:28
Szívás! Maradhatott volna otthon is. Náluk a fehérek, nem ússzák meg élve! ????
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?