Blogolj!

Rágalmazásért perelnek a nemi erőszakkal vádolt ex-pólósok

Dorogi László

A Pesti Kerületi Bíróságon tegnap kezdődött el a per tárgyalása, amely végül a sportolókat a pedofil bűncselekménnyel összefüggésbe hozó ügyvéd, valamint az ő nyilatkozatai alapján a sportolókat elsőként megnevező szerkesztők ellen indult.

Fotó: Blikk

Csúnya ügy végére tett pontot a rendőrség tavaly február végén. Kósz Zoltánt és Petőváry Zsoltot korábban azzal vádolták meg, hogy szexuálisan zaklattak egy kislányt, ám akkor beigazolódott ártatlanságuk és felmentették őket.

A két sportember ezt követően polgári eljárásban sérelmi díjat kértek azoktól, akik rossz hírüket keltették, mindemellett egy büntetőeljárást is kezdeményeztek, amit a Pesti Központi Kerületi Bíróság el is rendelt, a XIV. kerületi Rendőrkapitányság pedig rágalmazás miatt nyomozást indított ismeretlen tettes ellen.

A Pesti Kerületi Bíróságon tegnap kezdődött el a per tárgyalása, amely végül a sportolókat a pedofil bűncselekménnyel összefüggésbe hozó ügyvéd, valamint az ő nyilatkozatai alapján a sportolókat elsőként megnevező szerkesztők ellen indult - számolt be a Magyar Nemzet.

Hegedűs László, Kósz Zoltán jogi képviselője a lapnak elmondta, sikertelen volt a békéltetés ügyfele és társa, tehát Petőváry Zsolt, valamint az őket hírbe hozó jogász és a sajtóban dolgozó két személ között. Kiderült az is, hogy a rendőrség személyes adattal való visszaélés gyanújával nyomoz, a vizsgálatnak azt kell megállapítania, hogy ki, illetve kik miatt szivároghatott ki a két sportoló neve - ennek kiszivárogtatása ugyanis bűncselekménynek számít.

A korábbi vízilabdázókat egy kislány vádolta meg azzal, hogy erőszakkal léptek vele szexuális kapcsolatba, de Kószt és Petőváryt még csak tanúként sem kellett meghallgatni, annyira egyértelmű volt a hatóságnak és az igazságügyi szakértőknek, hogy a gyerek valótlanságokat írt le.

A kislány korábban a Kósz és Petőváry által vezetett szentendrei sportklubban vízilabdázott, de egyikőjük sem állt vele semmilyen kapcsolatban.

Címkék: vízilabda
https://sport.blogstar.hu/./pages/sport/contents/blog/88993/pics/lead_800x600.jpg
vízilabda
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?