Blogolj!

Férfi kézilabda Európa-bajnokság: pontszerzés a címvédő ellen

Hatalmas küzdéssel sikerült 24-24-es döntetlent kiharcolnia a magyar válogatottnak a címvédő dánok ellen a férfi kézilabda Európa-bajnokság csoportkörében.

Nagyszerűen kezdte a norvég-svéd-osztrák közös rendezésű férfi kézilabda Európa-bajnokságot a magyar válogatott Oroszország legyőzésével, azonban a második találkozón még nehezebb falat következett Dánia személyében. Magyarország ennek ellenére megszerezték az összecsapás első találatát, majd hiába jöttek vissza a dánok 3-3-nál hamarosan ismét kettővel vezettek a magyar fiúk. A folytatásban aztán továbbra is folytatódott a meglepetés, hiszen 10-6-ra ellógott hazánk nemzeti csapata, egy 4-0-ás szakasszal visszajött Dánia. A félidő végére azonban ismét felállt a magyar válogatott és 13-11-re behúzta az első játékrészt.

A fordulást követően aztán a dánok egyszerűen nem találtak fogást Magyarországon, hiszen hiába jöttek fel 18-18-ra, majd 20-20-ra is, de a vezetést nem tudták megszerezni. Ez azonban 23-23 után megtörtént négy perccel a vége előtt, hiszen előnybe került a találkozón először a címvédő. Ennek ellenére egy nagyszerű góllal egyenlített a magyar válogatott, sőt nyolc másodperccel a vége előtt még a győzelemre is megvolt az esélye hazánk válogatottjának, de ekkor már nem sikerült a gólszerzés, így 24-24-es döntetlennel végződött a találkozó. A mérkőzésen az oroszok ellenihez hasonlóan ismét Balogh Zsolt lett a legeredményesebb a maga hét találatával.

Magyarország így jelenleg három ponttal az E jelű négyes második helyén áll, utolsó mérkőzésén pedig legalább egy pontot kell szereznie Izland ellen a továbbjutáshoz, ha Dánia legyőzi Oroszországot.

Férfi kézilabda, Európa-bajnokság, csoportkör, második mérkőzés

Dánia–Magyarország 24-24 (11-13)

1
https://sport.blogstar.hu/./pages/sport/contents/blog/88853/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2020-01-14 14:26:25
Én inkább így fogalmaznék:
Többször vezettünk három góllal, és többször is megvolt az esélyünk, hogy az előnyünket növeljük.
Helyette hatalmas küzdéssel megint sikerült egy nyerhető meccset - hiszen szinte a meccs végéig jobbak voltunk - az utolsó percekben döntetlenre adni, és így egy nagyon fontos pontot eldobni.
Sokba kerülhet ez, mert ha a dánok megverik az oroszokat (valószínűleg így lesz !!!), és mi nem szerzünk legalább egy pontot Izland ellenében, akkor simán kiesünk a három pontunk ellenére !!!
Ne legyen igazam, mert azért kár lenne ezért a csapatért !!!!
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?