Blogolj!

Férfi kézilabda Európa-bajnokság: kiélezett mérkőzésen nyert a magyar válogatott

Egy a végletekig kiélezett összecsapáson győzte le Magyarország Oroszországot a svéd-norvég-osztrák közös rendezésű férfi kézilabda Európa-bajnokság csoportkörének első mérkőzésén.

Az oroszok szerezték az első gólt az összecsapáson, viszont a magyarok hamarosan fordítani tudtak, majd 6-4-nél két góllal is vezettek, de ekkor fordítani tudott Oroszország. A félidő végig kétszer is két góllal vezető oroszok aztán 11-11-nél kissé visszaestek teljesítménybe, és a pályaválasztók fordítani tudtak, 14-12-re is elhúztak, azonban a szünetre 14-13-ra zárkóztak a vendégek.

A fordulás után aztán nem került ki hazánk válogatottjának a kezéből az irányítás, igaz az oroszok többször is négy gólról egyre zárkóztak, de egyenlíteni csak 25-25-nél tudtak. Ekkor a magyarok támadhattak, gólt is szereztek bő másfél perccel a találkozó vége előtt. Az izgalmas hajrában aztán végig támadhatott Oroszország, de Mikler Roland nagyszerű védésével sikerült megtartanunk egygólos előnyünket, így nagyon fontos két pontot szereztünk. 

A mérkőzés legjobbja Mikler Roland lett, aki bravúros védéseivel járult hozzá a mieink győzelméhez, míg a magyar csapat és az összecsapás legeredményesebb játékosa a maga hét találatával Balogh Zsolt lett.

Férfi kézilabda, Európa-bajnokság, csoportkör

Magyarország–Oroszország 26-25 (14-13)

Malmö, játékvezetők: Jurinovic, Mrvica.
MAGYARORSZÁG: Mikler, Székely (kapusok), Balogh 7 (5), Bánhidi 4, Bóka 3, Fekete, Győri 3, Hornyák 1, Ligetvári 2, Máthé, Nagy 1, Rosta, Sipos 1, Szita 4, Tóth, Ubornyák. Edző: Gulyás István.
OROSZORSZÁG: Kirejev, Zabolotyin (kapusok), Andrejev 2, Atman, Gyibirov 3 (1), Jermakov 1, Gorbok, Kalaras 4, Koszorotov 4, Kotov, Kovaljev, Santalov 5, Siskarjev 2, Skurinszkij 2, Soroka, Zsitnyikov 2. Edző: Koksharov Eduard.
Kiállítások: 6, ill. 0.
Hétméteresek: 5/5, ill. 3/1.

Címkék: kézilabda
1
https://sport.blogstar.hu/./pages/sport/contents/blog/88771/pics/lead_800x600.jpg
kézilabda
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2020-01-12 12:54:44
Egyszerűen a magyar csapatok képtelen megszabadulni attól az évek alatt begyökeresedett "fóbiájuktól", hogy a biztos (például a jelen meccsen négygólos előny, amit ötre lehetett volna növelni !!!!) vezetés birtokában rendre saját maguknak tegyék irtó nehézzé a meccseiket.
Köszönjék meg a Mikler Rolandnak, hogy nagy nehezen sikerült megmenteni a két pontot !!!
Elnézve a tegnap esti másik meccset, ahol Izland legyőzte a világbajnok dánokat, ez a sok hibával, figyelmetlenséggel, és fegyelmezetlenségekkel tarkított játék a következőkben lehet, hogy kevés lesz !!!!
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?