Blogolj!

Négy év alatt harmadszor lett a kontinens királynője Hosszú Katinka

Dorogi László

Az Iron Lady-t választották meg az elmúlt év legjobb európai női sportolójának a kontinens sportújságírói.

Fotó: MTI

Harminchetedik alkalommal választotta meg Európa legjobb sportolóit az AISP Europe, azaz az európai sportújságírók szervezete. A hölgyeknél Hosszú Katinka zárt a szavazás élén, ami aligha meglepő. A magyar úszó sporttörténelmet írt tavaly a dél-koreai világbajnokságon azzal, hogy 200 és 400 méter vegyesen is aranyérmet szerzett, a hosszabbik távon aratott sikerével első női úszóként ötödik alkalommal diadalmaskodott egy számban, a sportág történetében pedig elsőként csinálta meg azt, hogy 200 és 400 vegyesen sorozatban negyedik alkalommal nyert világbajnoki címet.

Hosszú Katinka az elmúlt négy évben háromszor nyerte meg a szavazást, ezt megelőzően 2016-ban és 2017-ben bizonyult a legjobbnak. Ezúttal az olasz sílövő Dorothea Wierert és a britek világbajnok sprinterét, Dina Sher-Smith-t előzte meg.

A férfiaknál Rafael Nadal zárt az élen, a spanyol klasszis 2019-ben a Roland Garrost és a US Opent is meg tudta nyerni. Nadalnak ez a második sikere, a teniszező Cristiano Ronaldót és Lewis Hamiltont előzte meg.

https://sport.blogstar.hu/./pages/sport/contents/blog/88620/pics/lead_800x600.jpg
Hosszú Katinka,úszás
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?