Blogolj!

Egymás után fordítanak hátat tanítványai Shane Tusupnak

Az amerikai tavaly nyáron vágott nagyszabású projektbe, de az önálló klub úgy fest, igen gyorsan kudarcba fullad. A 20 éves Ilaria Cusinato után Bujdosó Zsombor is faképnél hagyta.

Fotó: Iron Swim

A továbbiakban nem Shane Tusup irányításával készül Magyarország egyik legnagyobb tehetségének tartott úszója, a 15 éves Bujdosó Zsombor. Bujdosó Debrecenből költözött Budapestre, hogy az Iron Aquatics versenyzőivel együtt készüljön, egészen tavaly augusztusig Lőrinczi György vezetésével végezte edzéseit a DMTK-nál.

A fiatal úszó szülei ekkor kérték meg Lőrinczit, engedje át fiukat Tusuphoz, az edző pedig bele is ment a váltásba, azzal a feltétellel, hogy nem szakad meg az emberi és a szakmai kapcsolata sem Zsomborral. Bujdosó szülei most újfent a váltás mellett döntöttek, és újra megkérték Lőrinczit, hogy legyen fiuk trénere.

"Az is megfordult a fejemben, hogy Zsombor a közelgő átigazolási időszakban más klubot választ, talán éppen azt, amit Tusup szeretne felépíteni, annak viszont sokkal nagyobb volt a realitása, hogy a Bujdosó család jobbnak tartja visszajuttatni Zsombort abba a közösségbe, ahol jól érezte magát és az eredményei is folyamatosan javultak. Úgy értesültem, hogy kulturált és higgadt beszélgetés zajlott le az amerikai és a szülők között, nem kaptak össze, és ez így van rendjén. Természetesen Zsomborral is azonnal beszéltem, szerintem örül, hogy így alakultak a dolgok és február 28-án velem, a magyar klubtársaival együtt utazhat el a törökországi edzőtáborba"

- nyilatkozta az SzPress Hírszolgálatnak Lőrinczi György.

Nem Bujdosó az egyetlen, aki az elmúlt időszakban faképnél hagyta Tusupot. Az amerikai Ilaria Cusinatót azzal a céllal csábította magához, hogy a fiatal olasszal legyőzze Hosszú Katinkát, azonban a 20 éves versenyző úgy döntött, mégsem szerezne Tusuppal készülni a 2020-as tokiói olimpiára.

Címkék: Shane Tusup, úszás
2
https://sport.blogstar.hu/./pages/sport/contents/blog/88537/pics/lead_800x600.jpg
Shane Tusup,úszás
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 2 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez válasza: Ernest bejegyzésére 2020-01-09 10:50:44
Pedig elmehetne már a bodrogközi náthás 3,14csába is, hogy semmiképpen ne rontsa már tovább itt a levegőt ez a gyökér !!!!!!
Hagyja végre békén a magyar úszósport növendékeit, mert többet árt (ártott), mint használ !!!!
Válaszolok
Ernest 2020-01-06 18:29:15
Ez a Tusup, mi a fenéért nem megy haza, az USA-ba? Mit akar még itt nálunk?
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?