Blogolj!

Fallon Sherrock nem kér a női darts-vébéből

Dorogi László

Visszalépett a hétvégén kezdődő BDO darts-világbajnokságtól a PDC-vb női sztárja, Fallon Sherrock.

Fotó: CNN

Fallon Sherrock valósággal berobbant a darts-köztudatba, miután első női versenyzőként mérkőzést tudott nyerni a PDC darts-világbajnokságon. A 25 éves angol hölgy Ted Evetts-t győzte le az első körben, majd erre rá is tett egy lapáttal, amikor a korábban a világranglista negyedik helyéig jutó Mensur Suljovicsot is kiejtette a legjobb 64 között.

Darts-vb: Fallon Sherrock újabb történelmi győzelmet aratott

Fallon Sherrock már azzal is történelmi tettet hajtott végre, hogy bejutott a darts-világbajnokság második fordulójába. Az angol hölgy most azonban Mensur Suljovicsot is legyőzte. Mensur Suljovic nem zavartatta magát, hogy ellenfele Fallon Sherrock a teljes Alexandra Palace biztatását élvezi és az első két leget meg is nyerte.

Sherrock olyannyira lázba hozta a darts-rajongók táborát, hogy a Chris Dobey elleni mérkőzése minden idők legnézettebb délutáni programja lett a PDC-világbajnokságok történetében. Ezek után nem lehet véletlen, hogy Sherrock bejelentette, részt vesz a 2020-as World Series of Darts-on, amely sorozatban rendszerint a PDC legjobb nyílforgatói népszerűsítik a sportágat világszerte.

A PDC egyre növekvő sikerének a sportág másik nagy szervezete, a British Darts Organization issza meg a levét. A BDO-világbajnokság a hétvégén rajtol, ám a szervezet hétfőn bejelentette, hogy jelentősen csökkentik a világbajnoki pénzdíjakat, ugyanis nem sikerült annyi belépőt értékesíteniük a tornára, mint amennyivel előzetesen kalkuláltak.

A BDO-nál hagyományosan külön rendezik meg a férfi és a női világbajnokságot, a hölgyeknél pedig jóval drasztikusabb csökkenést hozott a BDO-kudarc. Ennek következtében Fallon Sherrock, aki egyébként elindult volna a női világbajnokságon, visszalépett a versenytől, ezt a játékost képviselő szervezet jelentette be Twitteren. Mint írták, Fallon döntését nagyon sok tényező befolyásolta, többek között a pénzdíjazás megvágása is.

Sherrock mindazonáltal sok sikert kívánt a vb-résztvevőinek, de nem lenne meglepő, ha nem sokszor látnánk már BDO-s versenyeken.

A PDC darts-világbajnokság döntőjét január 1-jén, 20 órától rendezik, a finálé párosítása ugyanaz, mint 2014-ben, a világranglista első Michael van Gerwen a skót Peter Wrighttal csap össze.

Címkék: darts
https://sport.blogstar.hu/./pages/sport/contents/blog/88280/pics/lead_800x600.jpg
darts
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?