Blogolj!

Szakaszhajrát kap Hévíz a jövő évi Giro d`Italián

Dorogi László

Hatalmas sportszakmai elismerés érte Magyarországot, amikor áprilisban bejelentették: hazánkból rajtol 2020-ban a világ egyik legrangosabb kerékpáros körversenye, a Giro d`Italia.

Fotó: MTI

Hogy milyen nagyszabású megmérettetésről van szó, azt nagyon jól jelzik a következő számok: 2019-ben 195 országban közvetítették a körversenyt és mintegy 810 millió ember pillantott bele a küzdelmekbe.

Nem kérdés, a Giro-rendezés a sportszakmai szempontok mellett turisztikailag is kulcsfontosságú lesz számunkra, hiszen az előző években átlagosan 400 ezren tekintették meg a helyszínen a különböző szakaszokat.

Akárcsak a többi magyarországi szakasznak, Hévíznek és a Nyugat-Balaton térségnek is hatalmas lehetőség a Giro arra, hogy lenyűgözze a turistákat és a sportrajongókat egyaránt. Hévíz egyébként is Magyarország második legkedveltebb turisztikai célpontja, 2019-ben 1,3 vendégéjszakát töltöttek a városban a vendégek, ezt a számot pedig alaposan megtoldhatja a kerékpáros körverseny 2020-ban.

Magyarország egyébként a tizenharmadik külföldi helyszíne lesz az olasz körversenynek, eddig nem volt olyan rendező ország, amelyik rosszul jött volna ki a házigazda státuszból.

A verseny magyarországi szakaszait nyáron jelölték ki a szervezők, akkor már azt is tudni lehetett, hogy Hévízt a körverseny harmadik napján érintik majd a kerékpárosok. Mostanra az is kiderült, hogy az egyik legizgalmasabb szakaszhajrának lehetnek szemtanúi a kilátogató szurkolók, ugyanis a harmadik szakasz befutója a fürdővárosban zajlik majd le.

Címkék: kerékpár
https://sport.blogstar.hu/./pages/sport/contents/blog/90280/pics/lead_800x600.jpg
kerékpár
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?