Zöld lámpát adott a kormány a trianoni megemlékezéseknek
Június 3. és 7. között a veszélyhelyzet ellenére is lehet rendezvényeket szervezni a békediktátum centenáriuma kapcsán, de természetesen a szigorú szabályok, védőtávolságok betartásával.
Blogolj!

Elhunyt Dr. Springer Miklós, az FTC alapítójának unokája

Szabó Róbert

Életének 92. évében elhunyt dr. Springer Miklós, aki a klub elnökségi tagja, valamint az FTC Baráti Kör tiszteletbeli elnöke volt. A halálhírt a klub hivatalos honlapja közölte.

Fotó: fradi.hu

Dr. Springer Miklós 1928. január 31-én született Budapesten. Édesapja, dr. Springer Ferenc egészen 1938-as haláláig volt az FTC elnöke, így az ifjú Springer Miklós hamar megismerkedett a Ferencvárossal és a sport szeretete is gyorsan ráragadt. Apja elnökségének köszönhetően így a fővárosiak 1937-es Közép-európai Kupa-meneteléséről is maradtak emlékei. A családi örökség révén ő is a jogi pályát választotta, viszont jégkorongozott, kézilabdázott, valamint a magyar másodosztályban futballozott is. 

Az évek folyamán aztán nem csökkent a Ferencváros iránti szeretete, sőt az `50-es évekbeli Kinizsi-korszak idején majdnem lecsukták azért, mert "Hajrá Fradi"-t kiáltott. Emellett természetesen jelen volt a klub 1956-os újraalapításakor, amikor a csapat visszakapta címerét és színeit is. 

A Fradi-család kifejezés neki nem is lehetett közhely, édesapja és nagypapája révén beléivódott a klub imádata, de ebbe a családi körbe örömmel engedte be a Ferencváros sikereiért hétről hétre szorító százezreket is.

- Beteg lennék, ha nem tudnék kimenni a Fradi-meccsre. Illetve csak akkor nem tudok kimenni, ha beteg vagyok. Nekem ez a legnagyobb életem - mesélte.

Dr. Springer Miklós fontos szerepet játszott az FTC életében, miután az elnökség tagjaként is tevékenykedett, valamint az FTC Baráti Kör alapító tagja, majd Rudas Ferenc 2016-os halálát követően elnöke, és tiszteletbeli elnöke. Az elmúlt években is felszólalt, például 2014-ben, amikor elmondta, hogy mindig arra fektetett hangsúlyt, hogy az egyesület családi jellegét kiemelje. Ezzel a felszólalásával is mutatta azt, hogy a Ferencváros egy nagy család.

Mint az elnökség legidősebb, legrégebbi tagja mindig nagy hangsúlyt helyeztem arra, hogy az egyesület család jellegét kidomborítsam - mondta Dr. Springer Miklós felszólalásakor.

A klub elnökségi tagja így életútja során a Ferencváros összes nagy sikerét a csapattal együtt ünnepelhette. Ez 20 bajnoki címet, 20 Magyar Kupa-győzelmet, Albert Flórián aranylabdáját, a Vásárvárosok Kupáján aratott sikert, valamint a női kézilabdázók esetében az összes bajnoki, és Magyar Kupa-címet jelenti. Emellett Dr. Springer Miklós az összes ferencvárosi olimpiai aranyat is megélte, igaz Kocsis Antal 1928-ban, pont a születésének évében nyerte meg a Ferencváros első olimpiai aranyát.

https://sport.blogstar.hu/./pages/sport/contents/blog/88173/pics/lead_800x600.jpg
Ferencváros,Labdarúgás
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?