Blogolj!

Darts-vb: pislogni sem volt időnk Gerwenék meccsén

Van Gerwen villámmérkőzésen győzte le a világ leggyorsabban dobó darts-játékosát.

Fotó: sportinglife.com

Három harmadik fordulós mérkőzéssel folytatódott az esti program. Az első meccset James Wade játszotta Steve Beaton ellen. Némi meglepetésre a találkozót a korábbi BDO-világbajnok, a PDC-világranglista 25. helyén álló Beaton nyerte. Wade a fontos pillanatokban nem dobott jól, így hamar két szettes hátrányba került. 1-3-as állásnál semmire nyerte a játszmát a nyolcadik helyen kiemelt játékos, s ekkor úgy tűnt, Beaton fogható lehet még, ám a hatodik szett legvégén három nyílból sem tudott kiszállni, amit Beaton ki is használt és megnyerte a mérkőzést. Mindketten 90 fölötti átlagot dobtak, Wade karcolta a 95 is, de ami kettejük között ma döntött az a kiszállózás volt. Beaton 52%-al kiszállózott, ami elképesztő teljesítmény, míg Wade 32%-al fejezte be a mérkőzést. A korábbi BDO-világbajnok a következő fordulóban Darius Labanauskassal találkozik.

A szebb időket is megélő Kim Huybrechts és Danny Noppert párharca szoros csatának ígérkezett. Jobban kezdett a holland játékos, megszerezte a vezetést, de Huybrechts tartotta a lépést és kiegyenlített. A harmadik játszmát ismét Noppert abszolválta, de a negyedik szett végén összekapta magát a belga és nagyobb sebességbe kapcsolt. Nemcsak, hogy kiegyenlített, de az ötödik és hatodik szettben nem hagyta magát lebrékelni, ellenben ő egy-egy alkalommal ezt megtette, így 1-2-ről 4-2-re megfordította a mérkőzést, amivel a legjobb nyolcba jutott. Egy statisztikai adat mellett nem mehetünk el viszont szó nélkül. Mindkét játékos 50% fölött kiszállózott(!), Huybrechts ráadásul 58% fölött zárt, ami döbbenetes teljesítmény.

A világbajnokság egyik legszórakoztatóbb mérkőzését hozta a Michael van Gerwen-Ricky Evans párharc. A világelső nem a lassú tempójáról híres, ám Evans e tekintetben még őt is túlszárnyalta. Elképesztő gyorsasággal dob az angol játékos, ráadásul nem is rossz hatékonysággal. Igazi közönség kedvenc, aki a shownak is ad, s ha csak rövidebb periódusokra is, de ki tudta zökkenteni a holland szupersztárt. Szettet elhoznia viszont nem sikerült, MVG nem véletlenül világelső, bevert tíz darab 180-at és 43%-al kiszállózott. A 0-4 ellenére nem kell szégyenkeznie Evansnek, viszont minden idők egyik leggyorsabb négy nyert szettig tartó mérkőzésén kapott ki. Gerwen következő ellenfele is közönség kedven játékos lesz Stephen Bunting személyében.

PDC-világbajnokság, London, 10. nap
3. forduló, esti mérkőzések

James Wade (angol, 8.) (94.56)-Steve Beaton (angol, 25.) (92,95) 2-4
Kim Huybrechts (belga, 41.) (95.84)-Danny Noppert (holland, 31.) (91.58) 4-2
Michael van Gerwen (holland, 1.) (96.12)-Ricky Evans (angol, 32.) (95.81) 4-0

https://sport.blogstar.hu/./pages/sport/contents/blog/87872/pics/lead_800x600.jpg
darts,világbajnokság
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?