Négy újabb halott Magyarországon
744 főre nőtt a hazánkban beazonosított koronavírus-fertőzöttek száma, elhunyt újabb négy idős krónikus beteg, és 67 főre emelkedett a gyógyultak száma.
Blogolj!

Vitorlázás: Berecz Zsombor bronzérmes a világbajnokságon!

Kálovics Tibor

Berezc Zsombor harmadik helyen zárta a Melbourne-ben rendezett finndingi-világbajnokságot és így tavalyi győzelmét követően ismét felállhatott a dobogóra. 

Fotó: Magyar Vitorlás Szövetség

Címvédőként utazott az ausztráliai világbajnokságra Berecz Zsombor, aki nem kezdte jól az idei vb-t mivel csak a 23. helyen zárta az első futamot. Ezt követően viszont elkezdett folyamatosan javítani és pénteki eredményeinek köszönhetően a harmadik helyről kezdte meg a szombati éremfutamot. Az már korábban eldőlt, hogy az új-zélandi Josh Junior győz, ám az ezüstre még volt esélye a magyar vitorlázónak. 

A magyar szövetség tájékoztatása szerint viharos erejű szélben rendezték meg az éremfutamot, óriási hullámok mellett. Az első bójától kezdve óriási volt a csata és Berecznek hamarosan sikerült elszakadnia. A világbajnok magyar végül másodikként ért célba, ám mivel a holland Nicholas Heiner mögötte jött be, így Berecz összesítésben a harmadik helyen maradt. 

Fantasztikus volt. Erre építették ezt a hajót, meg minket. Nagyon kevés hajóosztály van az olimpián, amelyik képes arra, hogy ilyen körülmények között lehessen vitorlázni. A Finn az ilyen.  
„Amikor másodiknak értem föl, az ausztrál vezetett és mögöttem volt a holland, a hátszél elején elkezdtem mindent beleadni. Aztán egyszer volt egy necces szituáció, a hajóm megmerült, egy kicsit lefúrt a víz alá. Akkor hátranéztem és elgondolkodtam, hogy megéri-e mindent kockáztatni azért, hogy második legyek, vagy biztonságban lemegyek és biztosan megvan a harmadik hely. Most először volt az, hogy nem akartam mindent egyszerre. Ha az aranyéremről lett volna szó, akkor mindent megteszek, gondolkodás nélkül beleállok az utolsó hátszélbe, de így most a biztosra mentem és borzasztóan örülök” – összegzett a magyar bronzérmes .

Berecz Zsombor a bronzérmével folytatta azt a fantasztikus sorozatát, amely tavaly augusztus óta tart: azok után, hogy az egy évvel ezelőtti vb-n kivívta az olimpiai indulás jogát, sporttörténelmet írva világbajnok lett, az idei évet pedig Eb-ezüstérmesként, vb-bronzérmesként és az előolimpia győzteseként zárta.

Címkék: vitorlázás
https://sport.blogstar.hu/./pages/sport/contents/blog/87785/pics/lead_800x600.jpg
vitorlázás
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?