Blogolj!

Skóciában verekedéssel enyhítik a karácsonyi feszkót a labdarúgók

Dorogi László

Nem telt eseménytelenül a Hibernian és a Rangers elsőosztályú futballmeccs Skóciában. Repült a vodka, villantak a pirosak, a kispadok pedig kieresztették a gőzt.

Fotó: sportslens.com

Vélhetően nem kerülne a híradásokba csak úgy egy mezei Hibernian-Rangers skót első osztályú labdarúgó mérkőzés és ha az eredményre pillantunk, valóban szót sem érdemel: 3-0-ra nyert idegenben az esélyesebb fővárosi csapat, ezzel két pontra csökkentette hátrányát az éllovas Celtic mögött.

Csakhogy történt egy s más érdekesség mindeközben a gyepen, amire egyik klubnál sem lehetnek büszkék. Az edinburghi szurkolók szemmel láthatóan nehezen viselték csapatuk gyengélkedését, az pedig végképp kiverte a biztosítékot náluk, hogy a játékvezető háromgólos Rangers vezetésnél kiállította a Borna Barisicet felrúgó Ryan Porteust.

Ha nem lett volna elég baja a kínjában a földön fekvő Barisicnek, a hazai fanatikusok egy vodkás üveget repítettek felé dühükben a gyepre, ami kis híján el is találta a játékost. Az volt az a szikra, ami begyújtotta a kispadok személyzetének gyújtózsinórját, a játékosok a pályán, a szakvezetők a pálya szélén estek egymásnak, hogy levezessék a feszültséget, a játékvezető a korábbi liverpooli legenda Steven Gerrardot - ő jelenleg a Rangers vezetőedzője - és a Hibernian szakmai stábjának másodedzőjét is az öltözőbe zavarta egy-egy piros lappal, de Gerrard segítője sem úszta meg kiállítás nélkül.

"Mindenféle tárgyak röpködtek a pályára, gyújtók, üvegek. Az már nem az én dolgom, hogy ezzel foglalkozzak. Ezt a Hiberniannak kell megoldani, nem szeretnénk többé ilyen dolgokkal szembesülni egyetlen stadionban sem. Azt szeretnénk, ha a játékosaink és a szurkolóink is biztonságban lennének bármely idegenbeli túránkon"

- nyilatkozta a meccs után Gerrard.

Jack Ross, az edinburghiek trénere a lefújás után elmondta, senki nem veszítheti annyira a fejét, hogy egy üveget dobjon egy játékos irányába, ez megengedhetetlen.

"Aki ezt tette, az büntetést érdemel"

- tette hozzá a szakvezető. A Hibernian vezetősége közleményben jelezte, természetesen csalódottak, hogy idáig fajult a helyzet, azonnali hatállyal felelősségre vonják az elkövetőt és kivizsgálják az esetet.

Címkék: Labdarúgás
https://sport.blogstar.hu/./pages/sport/contents/blog/87797/pics/lead_800x600.jpg
Labdarúgás
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?