Blogolj!

Látványos újítással léphet szintet a vívás

Dorogi László

Egy japán cég korszakalkotó technológiai áttöréssel szeretné közelebb hozni a vívást az átlagnézőkhöz.

Egy átlagos magyar nagyjából négyévente, az olimpia idején követi a vívó versenyeket és valljuk be, az avatatlan szem nagyon nehezen követi le a tusokat és a versenyzők apró mozgásait. Különösen úgy, hogy a sportág elképesztően felgyorsult az elmúlt évtizedekben.

Ezt a problémát orvosolná egy japán cég, amely most olyan újítással lépett piacra, amivel megreformálhatja a vívást. A Rhizomatiks találmányának a lényege, hogy a vívók kardjának a hegyét virtuálisan megvilágítják, így láthatóvá válik a penge hegye. Ez a vívás során színes csíkokat húzva maga után jelzi, hogyan mozgatják fegyverüket a sportolók és felvillan akkor is, amikor megszületik egy találat.

A vizualizációs rendszert - ami egyébként a televíziónézők dolgát könnyítené meg - kétszer tesztelték eddig: a japán országos bajnokságon, valamint egy tokiói nemzetközi versenyen. Ha beválik a rendszer akár már a jövő évi, tokiói olimpián is így közvetíthetik a sportág versenyeit, persze ehhez még a Nemzetközi Olimpiai Bizottságnak is lesz egy-két szava.

Címkék: olimpia, vívás
https://sport.blogstar.hu/./pages/sport/contents/blog/87646/pics/lead_800x600.jpg
olimpia,vívás
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?