Blogolj!

Michelisz hazatért: élete legstresszesebb versenye volt a sepangi

Pintér M. Lajos

Hatalmas tömeg köszöntötte idehaza a WTCR-világbajnokot, aki már alig várja, hogy családjával lehessen.

Michelisz Norbert szerint élete eddigi legstresszesebb versenye volt a malajziai hétvége, amelyen megnyerte a túraautó-világkupa (WTCR) idei szezonját, és ezzel a magyar autósport történetének legnagyobb sikerét érte el. A Hyundai 35 esztendős pilótája kedden délben érkezett meg a Liszt Ferenc Repülőtérre, ahol egy órán át fogadta a gratulációkat, osztogatta az autogramokat és készítette a szelfiket rajongóival – tudósít az MTI.

A sajtótájékoztatón elmondta, az idei nürnburgringi verseny után kezdte érezni, hogy reális esélye lehet a világkupa-elsőségre, melyet leginkább annak köszönhet, hogy a szezon második felében egyre javult a teljesítménye, és ebben a szakaszban ő gyűjtötte a legtöbb pontot. Hozzátette: most már időnként kezdi felfogni, hogy ő a győztes.

„Irtózatos feszültség volt bennem, amikor láttam, hogy a sepangi verseny az időjárás miatt egy hatalmas szerencsejáték lesz”

– vallotta be az újdonsült bajnok, mert azt gondolta, hogy a száraz időjárás neki kedvezett volna, a bizonytalan körülmények pedig inkább a riválisának, a hondás Esteban Guerrierinek. Michelisz elismerte, a harmadik futam előtt, amikor nem indult be a motorja, úgy érezte, minden elúszott.

A többszöri áramtalanítás után végül mégis beindult az autója, úgy fogalmazott, valamilyen titokzatos erő – az Isten vagy a sors –, ami irányította a dolgokat, segítette őt. Jelezte, meggyőződése, hogy a balszerencse és a szerencse hosszabb távon kiegyenlíti egymást. Most az utóbbi is kellett a győzelméhez, azzal, hogy összetettbeli riválisa műszaki hiba miatt nem szerzett pontot, olyan mértékű szerencséje volt, amennyi balszerencse érte őt az előző években. Visszatekintve mégis azt érzi, úgy jó, ahogyan megtörténtek vele a dolgok.

„Azért örülök ennek a bajnokságnak, mert a saját ösztöneimre hallgattam és a saját módszereimmel értem el”

– jelentette ki Michelisz, aki a jövőjével kapcsolatban konkrétumokat nem árulhatott el. Azt mondta, nagyon jól érzi magát a Hyundainál, ahol mindent alárendelnek a sikernek, és szerinte mindkét fél részéről megvan a törekvés a folytatásra. Hozzáfűzte: nagyon várja már, hogy újra „megszorongathassa” a gyermekeit, és végre családja körében tölthesse az idejét.

https://sport.blogstar.hu/./pages/sport/contents/blog/87602/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?