Négy újabb halott Magyarországon
744 főre nőtt a hazánkban beazonosított koronavírus-fertőzöttek száma, elhunyt újabb négy idős krónikus beteg, és 67 főre emelkedett a gyógyultak száma.
Blogolj!

Magyar pólós a világ legjobbja

Dorogi László

A Ferencváros klasszisát, Varga Dénest választották meg 2019 legjobb vízilabdázójának. A lányoknál Keszthelyi Rita második helyen zárt a szavazáson.

Fotó: MTI/Czagány Balázs

A Total Waterpolo nemzetközi vízilabda-szaklap harmadik alkalommal választotta meg az év legjobbjait, ez az elismerés futballnyelvre lefordítva amolyan Aranylabdának felel meg. A legjobbakat a szakemberek, a média és a közönség szavazatainak összegzése alapján választják meg, mind a nőknél, mind a férfiaknál 30-30 szakembert kértek fel a voksolásra. Ők csak a saját szakáguk legjobbjaira szavazhattak, magyarul a férfi csapatok edzői a fiúkra, a női csapatok edzői a lányokra.

Mindenkinek a legjobb öt játékost kellett sorrendbe állítania, s az egyes vízilabdázók ennek alapján 5, 4, 3, 2 és 1 pontot kaptak. A média felkért képviselői, 18 szerkesztőség, illetőleg szakíró - Magyarországról a vlv.hu - mindkét szakág képviselőire leadhatták szavazataikat, ugyanolyan pontozásos rendszerben, mint a szakemberek. A játékosok összesített pontszáma úgy alakult ki, hogy a fenti módon kialakult pontszámokhoz hozzáadták a közönségszavazás végeredményét is. A szurkolók az interneten szavazhattak kedvenceikre, a pontszámok itt a következők voltak a helyezések sorrendjében: 25, 20, 15, 10, 5.

A nőknél a közönségszavazásnál taroltak a magyar lányok, Keszthelyi Rita Gurisatti Grétát előzte meg. A két magyar az interneten leadott voksoknak összesen több mint 56 százalékát "vitte el".

A férfiaknál Varga Dénes játéka a közönségnél egyértelmű első helyet eredményezett, "Dumi" a netes voksok 52,43 százalékát zsebelte be, megelőzve a német Marko Stammot (11,32 százalék) és Francesco Di Fulviót (10,38 százalék). Összesítésben óriási volt a verseny az olasz világbajnok Di Fulvio és Varga Dénes között, utóbbi végül nyolcpontos előnnyel diadalmaskodott.

A nőknél az amerikai Ashleigh Johnson nagy előnnyel nyerte az összesítést, a Keszthelyi Rita a spanyol Roser Tarragót megelőzve lett második.

"Nagyon örülök ennek a díjnak. A vízilabda-pályafutásom - talán mondhatjuk - utolsó szakaszába lépve sikerült egy olyan szezont produkálnom, olyan teljesítményt nyújtanom, amivel "bezsebelhettem" ezt az elismerést. Talán nem kell ecsetelni, hogy milyen sikeres szezonon vagyunk túl a Fradival. Látni kell, hogy sokan a válogatottbeli szereplést tartják a legfontosabbnak egy adott szezonban és ezen a téren nekem nem sikerült bizonyítanom, így külön nagy elismerésnek tartom ezt a díjat"

- mondta a vlv.hu-nak a Bajnokok Ligája-győztes Varga, aki kiemelte: nagyra értékeli, hogy megnyerte a közönségszavazást.

Forrás: MTI

Címkék: vízilabda
https://sport.blogstar.hu/./pages/sport/contents/blog/87527/pics/lead_800x600.jpg
vízilabda
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?