Blogolj!

Kézilabda: Kim Rasmussen bocsánatot kért

Kecskés István

Alaposan megbüntette a sajtótájékoztatón káromkodó magyar szövetségi kapitányt a Nemzetközi Kézilabda-szövetség (IHF): felfüggesztették a szakembert, aki most bocsánatot kért. 

Rasmussen a Románia ellen, az utolsó pillanatban elveszített mérkőzés után osztotta ki a bírókat, akik korábban kiállították őt és a legvégén hetest ítélnek az ellenfelünknek. 

A fenti nyilatkozat, az abban fellelhető káromkodás vezetett a súlyos büntetéshez. 

Nem kellett volna ezt tennem. Hiba volt, sajnálom. Bocsánatot szeretnék kérni a nemzetközi és a magyar szövetségtől, valamint a meccs delegátusától is. Végül is mindannyian emberek vagyunk, és nagy nyomás nehezedett ránk

– nyilatkozta a dán TV2-nek a szakvezető.

A románok elleni, játékvezetői tévedésekkel tarkított meccs után Rasmussen - a nemzetközi szövetség (IHF) honlapjának megfogalmazása szerint – sportszerűtlenül viselkedett, és nem megfelelő szóhasználattal élt, ezért azonnali hatállyal felfüggesztették.

Tíz másodpercre elveszítettem a fejemet egy szélsőséges helyzetben, pályafutásom során először. Óriási csatát hozott a meccs, a végjátékban teljes volt a káosz, utána pedig kaptam egy rossz kérdést, ami szíven ütött. Szinte sokkos állapotban voltam

– magyarázta a kapitány.

Hozzátette, nem fog megismétlődni, ami történt, majd azt is elárulta, az ügyvédjével együtt már megvizsgálták, mit tehetnek, ha megkapják az IHF hivatalos értesítését a büntetésről, és annak időtartamáról.

„Szerencsére van néhány lépés, amit megtehetünk, ha eltiltanak. Megvizsgáljuk, hogy szabályos, jogszerű-e a szankció. A legnagyobb félelmem, hogy igazságtalan döntés fog születni” – közölte Rasmussen.

https://sport.blogstar.hu/./pages/sport/contents/blog/87484/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?